1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
2- دانشیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
3- استادیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
چکیده: (10804 مشاهده)
تأثیر 6 جیره غذایی مختلف شامل جلبک (Scenedesmus quadricauda)، کود مرغی + کود گاوی به نسبت 1:1، اسفناج+جعفری+گشنیز به نسبت 1:1:1، جلبک+ خاک، کود+خاک، و سبزی+خاک در پرورش پاروپای آب شیرین robustusAcanthocyclops در شرایط دمای Cº1±23، 12:12ساعت تاریکی: روشنایی و شدت نور 60 میکرومول فوتون بر مترمربع در ثانیه بررسی شد. بالاترین تراکم جمعیت (7/163±6/1282 فرد در لیتر)، بالاترین میزان رشد ویژه (0/0±17/0 در روز)، کوتاهترین زمان دو برابر شدن جمعیت (10/0±0/4 روز) در تغذیه با جلبک+خاک بهدست آمد. تولید ناپلیوس 4/42±3/727، 5/23±3/272، 7/17±6/267، 2/18±0/147، 8/3±6/33 و 1/7±0/25 فرد در لیتر و تولید کپه پودیت 8/26±3/311، 1/11±3/124، 0/13±0/183، 1/7±0/59، 1/8±3/14 و 6/3±6/17 فرد در لیتر بهترتیب در جیرهای جلبک، جلبک+ خاک، سبزی، سبزی+خاک، کود+خاک و کود بهدست آمد. همچنین تولید افراد بالغ بهترتیب 8/26±5/208، 5/16±6/51، 7/23±7/192، 4/28±7/91، 6/3±7/8 و 4/5±7/8 فرد در لیتر بود. بیشترین طول (1/29±8/663 میکرون) و عرض بدن (7/23±2/526 میکرون) با تغذیه تیمار سبزی+خاک و سبزی بهدست آمد. تعداد ناپلیوس، کپه پودیت، بالغین، طول و عرض بدن در جمعیت robustusA. با BOD، COD وEC آب همبستگی معنادار نشان داد. یافتهها بیانگر پتانسیل مناسب پاروپای robustusA.در پرورش با جیرههای جلبکی و غیرجلبکی بر اساس میزان تولید، رشد، اندازه بدن، BOD و COD میباشد، اما عملکرد مناسبتر درتغذیه با جلبک+خاک و سبزی بهدست آمد.
واژههای کلیدی: خاک،
سبزیجات،
کود
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تکثیر و پرورش آبزیان|مدیریت آب در پرورش آبزیان دریافت: 1392/9/10 | انتشار: 1393/3/1