Mohseni M, Seyed Hassani M, Pourali H, Kazemi R, Hallajan A. Effect of Different Levels of Choline on Growth factors, Carcass Compositions, and Haematological-Biochemical Parameters in Juvenile Huso huso. JFST 2018; 7 (3) :191-197
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-13806-fa.html
محسنی محمود، سیدحسنی میرحامد، پورعلی حمیدرضا، کاظمی رضواناله، حلاجیان علی. تاثیر سطوح مختلف کولین بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون فیلماهی جوان پرورشی. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (3) :191-197
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-13806-fa.html
1- موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران ، mahmoudmohseni73@gmail.com
2- موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
چکیده: (11274 مشاهده)
اهداف: پرورش فیلماهی جوان پرورشی (Huso huso) صنعت نسبتاً جدید در ایران به شمار میآید. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سطوح مختلف کولین بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون فیلماهی جوان پرورشی بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، ۱۵۰ قطعه بچهفیلماهی در تیمارهای شاهد، Cho۲، Cho۴، Cho۶ و Cho۸ بهترتیب شامل صفر، ۲، ۴، ۶ و ۸گرم کولین در هر کیلوگرم غذا با ۳ تکرار در هر تیمار بهمنظور بررسی عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خون و سرمشناسی آنها بهمدت ۱۲ هفته تغذیه شدند. تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS ۲۴ از طریق آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و دانکن صورت گرفت.
یافتهها: وزن نهایی، وزن کسبشده، شاخص نرخ رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیهشده با جیره محتوی سطوح مناسب کولین (۲ تا ۴گرم در کیلوگرم) بهطور معنیداری از ماهیان تغذیهشده با سایر جیرهها مناسبتر بود. بالاترین رشد و کارآیی غذا در ماهیان تغذیهشده با تیمار Cho۴ مشاهده شد. با افزایش کولین در جیره غذایی ماهیان بهطور معنیداری میزان پروتئین و چربی لاشه افزایش، ولی رطوبت لاشه کاهش یافت. همچنین افزودن ۲ تا ۴گرم کولین در کیلوگرم به جیره منجر به ایجاد تفاوت معنیدار در میانگین تعداد یاختههای قرمز و سفید، فعالیت آنزیمهای کبدی (آلانینآمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز)، آلبومین و پروتئین تام خون نسبت به تیمار شاهد شد.
نتیجهگیری: بهمنظور دستیابی به بیشترین رشد و ترکیب بهینه لاشه فیلماهی جوان پرورشی، مناسبترین مقدار کولین، ۲ تا ۴گرم در کیلوگرم در جیره غذایی ماهی است.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1394/9/9 | انتشار: 1397/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول