Sargazi H, Jafarian H, Yelghi S, Farhangi M. Stress Resistance, Survival and Growth Performance of Rainbow Trout Fry(Oncorhynchus mykiss) Supplemented with a Commercial Basillus Probiotic. JFST 2014; 3 (3) :1-11
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1386-fa.html
سرگزی حکیمه، جعفریان حجت الله، یلقی سعید، فرهنگی محمد. افزایش مقاومت، بقا و رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) از طریق مکمل سازی جیره با مخلوط باسیلوسهای تجاری. علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (3) :1-11
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1386-fa.html
1- دانشگاه گنبد
2- مرکز تحقیقات شیلات
چکیده: (10336 مشاهده)
تاثیر مخلوط پنج گونه باسیلوس پروبیوتیکی در چهار سطح صفر (شاهد)، CFU/ml 106×1 (1T)، CFU/ml 107×1 (2T) و CFU/ml 108×1 (3T) در هر 100 گرم غذا بر عملکرد رشد، مقاومت و بقای لارو ماهی قزلآلا (وزن ±463 میلیگرم) به مدت 60 روز بررسی شد. نتایج بیانگر افزایش معنادار (05/0p<) شاخصهای رشد در همه تیمارهای نسبت به شاهد بود. رشد، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و کارایی پروتئین (PER) در تیمار 2T بهطورمعناداری بهتر از تیمار 1T بود. پروبیوتیک تأثیر مثبت معناداری (05/0p<) بر نرخ رشد ویژه (SGR)، نسبت وزن بهدست آمده (RGR)، میانگین رشد روزانه(ADG) و ضریب رشد حرارتی(TGC) داشت. همچنین، لاروها در تیمارهای پروبیوتیک مقاومت بیشتری را در برابر استرسpH قلیایی، آمونیاک و دما نسبت به شاهد نشان دادند (05/0p<). اختلاف معناداری در pH اسیدی بین تیمارها و شاهد مشاهده نشد (05/0p³). نتیجه کلی بیانگر افزایش شاخصهای رشد، کارایی تغذیه، مقاومت در برابر استرس و بقا لارو ماهی قزلآلا با افزودن باسیلوسهای پروبیوتیکی میباشد.