Babaei S, Abedian Kenari A, Hedayati M, Yazdani-Sadati M. Growth, Body Composition, and Fatty Acids Changes in Siberian Sturgeon during Starvation and Refeeding; Effect of Different Macronutrients Levels. JFST 2018; 7 (3) :175-184
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-15401-fa.html
بابایی سیدهصدیقه، عابدیانکناری عبدالمحمد، هدایتی مهدی، یزدانیساداتی محمدعلی. رشد، ترکیب بدن و تغییرات اسیدهای چرب در تاسماهی سیبری در دوره گرسنگی و غذادهی مجدد؛ اثر سطوح مختلف ماکرونوترینت. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (3) :175-184
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-15401-fa.html
1- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، aabedian@modares.ac.ir
3- مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، انستیتو تحقیقات علوم درونریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تاسماهیان، رشت، ایران
چکیده: (8999 مشاهده)
اهداف: هدف این مطالعه، بررسی اثر ترکیب ماکرونوترینت جیره (دو سطح پروتئین ۴۴ و ۳۸% بههمراه دو نسبت کربوهیدرات به چربی ۱/۴ و ۳) بهمنظور دستیابی به چگونگی تغییرات رشد، ترکیب بدن و اسیدهای چرب در بدن تاسماهی سیبری (Acipenserbaerii, Brandt, ۱۸۶۹) طی گرسنگی و غذادهی مجدد بود.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی در مرکز تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر با طرح کلی کاملاً تصادفی برنامهریزی و اجرا شد. ۳۶۰قطعه بچهتاسماهی سیبری (با وزن اولیه ۵±۳۰گرم)، بهطور تصادفی در ۲۴عدد تانک ۵۰۰لیتری (۱۵قطعه در هر تانک) (۱۵عدد ماهی در هر تانک) با حجم آبگیری ۴۰۰-۳۵۰لیتر توزیعشد. تاسماهیان با ۴ جیره پروتئین ۳۸%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۳ (LP-St)، پروتئین ۴۴%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۳ (HP-St)، پروتئین ۳۸%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۱/۴ (LP-L) و پروتئین ۴۴%- نسبت کربوهیدرات: چربی ۱/۴ (HP-L) تغذیه شدند. بچهماهیان بهمدت ۳ هفته در حد سیری ظاهری تغذیه شدند، سپس دو هفته گرسنه مانده و مجدداً ۵ هفته غذادهی شدند. نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۲ و توسط آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون دانکن تحلیل شدند.
یافتهها: رشد جبرانی در هیچ کدام از تیمارها حاصل نشد. در گروه شاهد بهترین رشد در تیمار HP-L مشاهده شد، در حالی که بعد از غذادهی مجدد تیمار HP-St بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را داشت.
نتیجهگیری: ترکیب جیره بر اسیدهای چرب SFA، MUFA و PUFA تاثیر دارد، در حالی که اعمال دو هفته گرسنگی تنها باعث افزایش جزئی در ترکیب MUFA شده و بر دیگر اسیدهای چرب تاثیری ندارد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1396/9/25 | انتشار: 1397/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول