Firouzbakhsh F. Effect of replacement of dietary soybean meal with broad bean (Vicia faba) flour on growth, hematological and biochemical parameters of rainbowtrout (Oncorhynchus mykiss). JFST 2015; 3 (4) :1-13
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2598-fa.html
زارع تبار امینه، اورجی حسین، رحمانی حسین، فیروزبخش فرید، جانی خلیلی خسرو. اثر جایگزینی آرد باقلا (Vicia faba) با آرد سویا بر رشد، فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (4) :1-13
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2598-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (9701 مشاهده)
اثر جایگزینی آرد باقلا با آرد سویا در 4 سطح جایگزینی (15 ،30 ،45 و 60 درصد) در ماهی قزلآلای رنگینکمان (0/09±12/5 گرم) به مدت 7 هفته بررسی شد. نتایج نشان داد که تا 30 درصد جایگزینی سویا با آرد باقلا تأثیر منفی بر روند رشد ماهی نداشت، ولی در تعداد گلبول قرمز و درصد هماتوکریت بین تیمارها و گروه شاهد اختلاف معناداری مشاهده شد (p<0/05). بیشترین تعداد گلبول قرمز(0/23±2/03) و هماتوکریت (1/52±44/3) در تیمار 15 درصد مشاهده شد. بررسی فراسنجههای بیوشیمیایی خون بیانگر عدم اختلاف معنادار در میزان کلسترول، پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین در تیمارها با گروه شاهد بود(0/05≥p). بیشترین میزان گلوکز (22/2±139/04) و تریگلیسرید (11/8±323/54) در تیمار شاهد مشاهده شد که اختلاف معناداری با تیمار 15 درصد آرد باقلا نداشت. این مطالعه نشان داد که افزودن 30 درصد آرد باقلا به جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان، تأثیری منفی بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و بازماندگی ماهیان ندارد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1393/4/5 | انتشار: 1393/12/1