دوره 6، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 106-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei R, Babaei S, Abedian Kenari A. Effect of two levels of dietary lipid on growth, body composition and some of plasma biochemical parameters in Rainbow trout (Oncorhynchus Mykiss) during starvation and refeeding. JFST 2017; 6 (2) :95-106
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2732-fa.html
میرزایی راحله، بابایی سیده صدیقه، عابدیان کناری عبدالمحمد. اثر دو سطح چربی جیره بر روی رشد، ترکیب بدن و برخی شاخص‌های بیوشیمیایی پلاسمای قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در دوره گرسنگی و غذادهی مجدد. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (2) :95-106

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2732-fa.html


1- دانش آموخته‌ی کارشناسی ارشد گروه شیلات، موسسه آموزش عالی غیر دولتی-غیر انتفاعی خزر، محمود آباد، مازندران، ایران
2- دانش آموخته‌ی دکتری گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
3- استاد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
چکیده:   (7596 مشاهده)
تأثیر ترکیب جیره و گرسنگی بر رشد و متابولیت‌های پلاسمای قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزن ۱۴ گرم بررسی شد. تعداد ۲۴۰ عدد بچه به‌طور تصادفی در ۱۲ تانک ۱۵۰ لیتری توزیع شدند. آزمایش به‌صورت آزمون فاکتوریل 2×2 با 2 سطح چربی (10 و 18 درصد) و 2 رژیم غذایی (تغذیه و گرسنگی) انجام شد که در 4 تیمار و سه تکرار انجام شد. ماهیان از دو جیره 1 (چربی 10 درصد، کربوهیدرات 29 درصد) و جیره 2 (چربی 18 درصد، کربوهیدرات 19 درصد) با سطح پروتئین (47 درصد) و انرژی یکسان تغذیه شدند. بچه ماهیان به‌مدت 3 هفته در حد سیری ظاهری تغذیه شدند، سپس دو هفته گرسنه مانده و مجدد 3 هفته غذادهی شدند. زیست‌سنجی و سنجش شاخص‌های بیوشیمی پلاسما در روز 21 (پایان 3 هفته غذادهی)، 35 (پس از دو هفته گرسنگی) و 60 (پایان 3 هفته غذادهی مجدد) صورت گرفت. طبق نتایج، جیره با چربی 10 درصد در گروه شاهد (تغذیه کامل) سبب بالاترین میزان رشد در ماهی شد و با اعمال دو هفته محرومیت غذایی در این تیمار غذایی، ماهی قادر به رشد جبرانی کامل نگردید. همچنین نتایج حاصل از ترکیب لاشه نشان داد که گرسنگی و ترکیب جیره تأثیر بیشتری بر میزان چربی بدن نسبت به پروتئین داشت و گرسنگی سبب کاهش محتوای چربی بدن گردید. گرسنگی و نوع جیره تأثیر معناداری بر کلسترول و تری‌گلیسرید نداشته در حالی‌که سبب افت سطوح گلوکز خون ماهی شد.
متن کامل [PDF 391 kb]   (2344 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1395/4/14 | انتشار: 1396/6/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.