reyhani poul S, jafarpour A, safari R. Functional and antioxidant properties of fish protein hydrolysate from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) viscera by enzymatic method. JFST 2017; 5 (4) :13-28
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2814-fa.html
ریحانی پول سهیل، جعفر پور سید علی، صفری رضا. خواص کارکردی و آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی تولیدشده از اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از روش آنزیمی. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (4) :13-28
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2814-fa.html
1- دانشجو - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- هئیت علمی پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر
چکیده: (8602 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر، آبکافت اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان با استفاده از سه آنزیم فلاورزایم، پاپایین، پپسین و بررسی و مقایسه خواص کارکردی و آنتیاکسیدانی سه نوع پروتئین حاصل است. در زمانهای یکسان، بیشترین درجه آبکافت و بازیافت نیتروژنی، برای پروتئین آبکافتی با فلاورزایم (بهترتیب 05/1 ± 12/23 درصد و 68/0 ± 64/55 درصد) ثبت شد. در تمام pH های بررسی شده (به غیر از دو 8=pH و10=pH) پروتئین آبکافتی با فلاورزایم بهطور معناداری (05/0>p) نسبت به دو پروتئین دیگر حلالیت بیشتری داشت. همچنین شاخص فعالیت امولسیفایری (به غیر از 4=pH) و پایداری امولسیونی (به غیر از 8=pH) نیز در پروتئین آبکافتی با فلاورزایم در pH های بررسی شده بهطور معناداری (05/0>p) بالاتر از دو پروتئین دیگر بود. برای مقایسه خواص آنتیاکسیدانی پروتئینهای آبکافتی از شاخصهای قدرت مهار رادیکال آزاد 2و2 دیفینیل -1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی (فریک) استفاده شد و نتیجه اینکه، پروتئین آبکافتی با پپسین بیشترین قدرت مهار رادیکال DPPH و کاهندگی یون فریک را نشان داد (بهترتیب 27/2 ± 59/83 درصد و جذب 013/0 ± 886/0 در طول موج 700 نانومتر). پژوهش حاضر نشان داد، پروتئینهای تولیدشده از این سوبسترا، خواص مطلوبی دارند و عوامل مختلفی از جمله نوع آنزیم مصرفی تا حد زیادی این خواص را تحت تأثیر قرار میدهند.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/11/5 | انتشار: 1395/12/1