محسنی محمود، نجار لشگری سلطنت، موذن زاده کادوسا، اسماعیل نیا راحله. تأثیر سطوح مختلف کولین کلراید بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیمهای کبدی خون ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). علوم و فنون شیلات. 1398; 8 (4) :183-192
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-31466-fa.html
1- مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور ، mahmoudmohseni@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات ماهیان سردابی تنکابن
3- دانش آموخته تکثیر و پرورش
چکیده: (3118 مشاهده)
این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف کولین کلراید جیره غذایی(0، 250، 500، 750، 1000 و 2000 میلیگرم در هر کیلوگرم غذا)برعملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خون و سرم شناسی ماهی آزاددریای خزر طراحی و اجرا گردید.تعداد 270 قطعه ماهی با وزن متوسط38/0±82/8 گرم در18 وان فایبرگلاس250 لیتری با 3 تکرار در هر تیمار با یکی از 6 جیره آزمایشی به مدت 10 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص نرخ رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی سطوح مناسب کولین (750 تا 1000 میلیگرم کولین در کیلوگرم)، بطور معناداری از ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد و جیره Cho250 بالاتر بود. ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای Cho750 و Cho1000 بطور معناداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با تیمار شاهد پایئنتر بود.میتوان اذعان نمود،ماهی آزاد نمیتواند نیازهای فیزیولوژیک کولین خود را با بیوسنتز کولین ازکبد و یا متیونین اضافه تأمین کند.با افزایش کولین در جیره غذایی،میزان پروتئین و چربی لاشه به طور معناداری افزایش ولی رطوبت لاشه کاهش یافت. همچنین مقادیر متوسط چربی کبد ماهیان تغذیه شده با تیمار شاهد و تیمار Cho250 بطور معناداری نسبت سایر تیمارها کمتر بود.نتایج بیانگر همبستگی منفی بین افزایش سطح کولین کلراید در جیره و میزان فعالیت آنزیمهای کبدی خون بود. با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان نمود حد مناسب کولین کلراید در ماهی آزاد پرورشی دریای خزر، به میزان 750 تا 1000 میلیگرم در کیلوگرم در جیره به منظور دستیابی به حداکثر رشد، ترکیب بهینه لاشه و سیستم ایمنی می باشد
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1397/12/28 | انتشار: 1399/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول