nami E, zakipour rahimabadi E, Khanipour A A. Effect of antioxidant sodium alginate edible coatings containing vitamin C on rainbow trout fillets during refrigerated storage. JFST 2016; 5 (3) :137-149
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3749-fa.html
نامی الناز، زکی پور رحیم آبادی اسحق، خانی پور علی اصغر. اثرات ضد اکسیداسیونی پوشش خوراکی آلژینات سدیم به همراه ویتامینC بر کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در خلال نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (3) :137-149
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3749-fa.html
1- مهندس منابع طبیعی - فرآوری محصولات شیلاتی
2- دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا،
3- پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی
چکیده: (9569 مشاهده)
اثرات ضداکسیداسیونی پوشش زیستی آلژینات سدیمِ حاوی ویتامین C برای افزایش زمان نگهداری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در سه تیمار به ترتیب، کنترل (C)، آلژیناتسدیم 5/1% (A)، آلژیناتسدیم 5/1% حاوی 5% ویتامین C (A+Vc) بررسی شد. تیمارهای تحقیق به صورت دوره ای تحت آزمایشهای ترکیبات تقریبی (رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، pH) و آزمایشهای فساد شیمیایی و اکسیداسیون شامل مجموع بازهای نیتروژنه فرار (TVB-N)، شاخص پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک اسید (TBA) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری، میزان pH، TVB-N ،PV ، TBA وFFA در تیمار A+Vc در طول دوره نگهداری در یخچال به طور معنیداری (05/0>P) کمتر از تیمارهای C و A بود. افزایش معنیداری در این شاخصها در هر سه تیمار با افزایش زمان نگهداری در یخچال مشاهده گردید (05/0>P). نتایج بیانگر برتری کیفیت تیمارهای دارای پوشش نسبت به تیمار شاهد بود، و پوشش آلژیناتسدیم حاوی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی ویتامین C باعث کاهش اکسیداسیون فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طی نگهداری در شرایط سرد (C˚1±4) شد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/4/9 | انتشار: 1395/3/23