Effects of enriched Artemia with fish and soybean oils supplemented with vitamin E on growth, stress resistance, antioxidant enzymes activity and lipid peroxidation of Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae. JFST 2014; 3 (2) :73-85
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3939-fa.html
نادری کوشک مهدی، عابدیان کناری عبدالمحمد. اثرات آرتمیای غنیشده با روغنهای ماهی و سویا همراه با ویتامین E بر رشد، مقاومت به استرس، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و پراکسیداسیون چربی لارو تاسماهی ایرانی Acipenser persicus. علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (2) :73-85
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3939-fa.html
1- کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (8259 مشاهده)
هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات آرتمیای غنیشده با روغنهای ماهی و سویا همراه با ویتامین E بر عملکرد رشد، مقاومت به استرس، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و پراکسیداسیون چربی لارو تاسماهی ایرانی (cipenser persicus) میباشد. از پنج جیره غذائی مختلف شامل آرتمیای غنینشده (جیره شاهد)، آرتمیای غنیشده با روغن سویا همراه با 15 یا 30 درصد ویتامین E (جیرههای S15 و S30) و روغن ماهی همراه با 15 یا 30 درصد ویتامین E (جیرههایF15 و F30) استفاده شد. لاروها تا حد سیری ظاهری به مدت 17 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنیشده در مقایسه با گروه شاهد از نظر رشد و بازماندگی تفاوت معناداری نداشتند اما افزایش سطح ویتامین E از 15 به 30 درصد عملکرد رشد و مقاومت به استرس شوری را بهبود بخشید. محتوای ویتامین E در ماهیان تغذیه شده با جیرههای S15 و S30 در مقایسه با تیمارهای دیگر به طور معناداری بالاتر بود. فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنینشده و جیرههای F15 و F30 بالاتر بود. بیشترین مقدار TBA در ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنینشده مشاهده شد. نتایج نشان داد که اضافه کردن ویتامین E به روغنهای ماهی و سویا برای غنیسازی آرتمیا میتواند اکسیداسیون روغن ها را کاهش داده و برای سلامتی و کیفیت لارو مفید باشد. در مجموع غنیسازی آرتمیا با روغن سویا همراه با 30 درصد ویتامین E (جیره S30) جهت تغذیه لارو تاسماهی ایرانی پیشنهاد میشود.