Mousavi Z, Babaei S, Vardizadeh F, Naseri M. Evaluation of gelatin extracted from Siberian sturgeon (Acipenser baerii, Brandt, 1869) skin and biodegradable film fabrication. JFST 2019; 8 (4) :241-249
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-40543-fa.html
موسوی زهرا، بابایی صدیقه، وردی زاده فرزانه، ناصری محمود. ارزیابی ژلاتین استخراج شده از پوست تاسماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, 1869) و تولید فیلم زیست تخریب پذیر. علوم و فنون شیلات. 1398; 8 (4) :241-249
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-40543-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی شیلات فراوری محصولات شیلاتی، بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
2- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز ، babaei.sedigheh@gmail.com
3- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده: (3598 مشاهده)
اهدف: در این تحقیق، استخراج ژلاتین از زایدات تاسماهی سیبری و استفاده از آن در تهیه فیلم، مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: استخراج ژلاتین به روش توام اسید و باز صورت گرفت. بعد از ارزیابی خصوصیات ژلاتین استخراج شده (درجه بلوم، pH، تست زتا و دما و زمان باز و بسته شدن ژل)، از محصول نهایی به روش کاستینگ فیلم تولید شد.
یافته ها: نتایج نشان داد بازده استخراج ژلاتین از زایدات تاسماهی 06/20% بود که میزان پروتئین، pH، درجه سختی ژل و دما و زمان بسته و باز شدن ژل به ترتیب، 6/0 ± 2/79%، 4، 4/0 ± 2/160 گرم، 2/0 ± 1/13 درجه سانتیگراد در 5/0 ± 3/180 ثانیه و 5/0 ± 33/19 درجهسانتیگراد در 5/0 ± 66/140 ثانیه بود. ارزیابی پتانسیل زتا حاکی از مثبت بودن بار سطحی ژلاتین بود. فیلم خوراکی حاصل از ژلاتین دارای ضخامت، رطوبت، حلالیت، مقاومت کششی، کشش تا لحظه پاره شدن و نفوذپذیری به ترتیب، 0 ± 05/0 میلیمتر، 5/1 ± 2/10%، 7/3 ± 79%، 7/0 ± 01/30 مگاپاسکال، 6/3 ± 5/77% و g mm/h mm2kpa×10-6 0 ± 5/3 گزارش گردید. تصاویر حاصل از SEM در فیلم، ساختاری صاف و بدون ترک خوردگی نشان داد. همچنین نتایج حاصل از FTIR گویای شکلگیری باندهای آمیدی در ناحیه 3277، 1633، 1530 و cm-1 1236 بود.
نتیجه گیری: با توجه به بازده و خصوصیات ژلاتین، و خصوصیات مکانیکی و فیزیکی فیلم حاصل، میتوان از آن برای تهیه فیلمهای زیستتخریبپذیر در نگهداری مواد غذایی بهره برد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1399/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول