vejdan A, Adeli A, Abdollahi M. Preparation and characterization of the physical and mechanical properties of agar/fish gelatin bilayer films for food packaging. JFST 2015; 4 (3) :133-147
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-4086-fa.html
وجدان اکبر، اجاق سید مهدی، عادلی افشین، عبدالهی مهدی. ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (3) :133-147
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-4086-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرکان
4- دانشجوی دکتری دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (9332 مشاهده)
در این تحقیق فیلم دولایه آگار/ژلاتین به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید و ویژگیهای آن شامل نفوذپذیری نسبت به بخارآب، حلالیت در آب، درصد جذب رطوبت، خواص مکانیکی، و نیز ویژگیهای ظاهری مورد مطالعه و با فیلمهای زیستتخریبپذیر تک لایه آگار و ژلاتین مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نفوذپذیری نسبت به بخارآب در فیلم دولایه (g/msPa 10-10×25/3) بهطور معنیداری کمتر از فیلمهای آگار تک لایه (g/msPa 10-10×90/3) و ژلاتین (g/msPa 10-10×32/4) بود. همچنین افزایش میزان جذب نور UV در فیلم دولایه در مقایسه با فیلمهای تک لایه مشاهده شد. مقاومت به کشش در فیلم دولایه (8/10 مگا پاسکال) اگرچه بالاتر از ژلاتین تک لایه (86/2 مگا پاسکال) بود، ولی از فیلم تک لایه آگار (49/30 مگا پاسکال) کمتر بود (05/0P<). نتایج نشان میدهد که برخی خواص فیلمهای آگار و ژلاتین با تولید فیلم دولایه آگار/ژلاتین اصلاحشده و بهبود مییابد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/3/23 | انتشار: 1394/9/1