صفی یاری حسن، گرامی محمد حسن، جعفری عبد العباس، موسوی نسب مرضیه. سنجش کیفیت ماهی با استفاده از ماشین بینایی (مطالعهی موردی: قزلآلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (1) :53-67
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-4170-fa.html
1- دانشگاه شیراز
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده: (8539 مشاهده)
رابطه بین خصوصیات ظاهری و شیمیایی ماهی قزلآلا بهمنظور سنجش کیفیت آن با عکسبرداری از 75 عدد ماهی بررسی شد. برای بخشبندی و پردازش تصاویر از نرم افزار MATLAB استفاده شد. الگوریتم طراحی شده خصوصیات ظاهری ماهی، از جمله طول، ارتفاع، مساحت، محیط، قطر معادل، بزرگترین قطر وکوچکترین قطر استخراج شد. سپس خصوصیات شیمیایی ماهی، شامل pH، آبچک، پروتئین، چربی و محتوای رطوبتی، توسط روشهای آزمایشگاهی اندازهگیری شد. سپس فاکتورهای یاد شده توسط معادلههای رگرسیونی خطی، لگاریتمی، نمایی و توانی مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در معادلهی درجه دوم، پروتیین و چربی با طول آبزی و رطوبت با محیط آبزی رابطهی مستقیمی دارند (بهترتیب، 993/., 991/., 991/., 998/.و992/.R2=). در نهایت پژوهش حاظر نشان داد که این روش بهخوبی میتواند در مزارع پرورشی به سنجش زندهی کیفیت آبزیان بپردازد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1393/7/13 | انتشار: 1394/3/1