روفچایی رودابه، حسینی فر سید حسین، زمینی عباسعلی، صیاد بورانی محمد، مقصودیه کهن حسن، فئید مریم. اثرات سطوح متفاوت گلوکان بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی بدن و میکروبیوتای روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) انگشت قد. علوم و فنون شیلات. 1392; 2 (1) :43-54
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-4399-fa.html
1- پژوهشکده آبزی پروری آبهای کشور
2- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- استاد دانشگاه
4- مسئول کارگاه سردآبی کشور
5- کارشناس تغذیه پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی
6- پژوهشکده آبزی پروری
چکیده: (10426 مشاهده)
در این مطالعه اثرات استفاده از مکمل غذایی تجاری هاپلایت به عنوان محرک ایمنی و رشد با ماده مؤثر گلوکان (10/5% آلفا، 23/6% بتا) به نسبتهای صفر، 0/5، 1، 1/5 و 2% در جیره بچه ماهی سفید بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و میکروبیوتای رودهای بررسی شد. 25 عدد بچه ماهی با میانگین وزنی 0/06± 1/15 گرم به مخازن 100 لیتری که تا80 لیتر آبگیری شده بود، منتقل شد. طول دوره بررسی 60 روز بود و هر 15 روز یک بار زیست سنجی می شدند. غذادهی سه بار در روز و تا حد سیری انجام می شد. میانگین اکسیژن، pH و دما طی بررسی بترتیب 0/1± 0/5 میلی گرم بر لیتر، 0/2± 7/8، 0/11±24/4 درجه سانتیگراد بود. نتایج بررسی عوامل رشد نشان داد بچه ماهیان تیمار 0/5 و 1% بالاترین افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و وزن نهایی را داشتند که اختلاف معناداری با تیمار شاهد داشت (0/05>P). همچنین تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیل های روده ای در تیمار 0/5% افزایش معناداری در مقایسه با سایر تیمارها داشت (0/05>P). نتایج این مطالعه بیانگر این است که استفاده از گلوکان در دوران اولیه زندگی با میزان مناسب، سبب بهبود رشد و تغییر ترکیب میکروبیوتای روده ای بچه ماهی سفید می شود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان|زیست شناسی و فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1391/3/28 | انتشار: 1392/3/1