عباسی مرضیه، فلاحتکار بهرام، بانی علی، حیدری بهروز. عملکرد انکوباسیونی و رشد لارو ماهی قرمز (Carassius auratus Linnaeus, 1758) تحت تاثیر دماهای مختلف. علوم و فنون شیلات. 1399; 9 (2) :130-143
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-46123-fa.html
1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران
2- گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان، رشت، گیلان، ایران
چکیده: (2616 مشاهده)
دمای آب عامل اصلی زیست محیطی حاکم بر توسعه تخم ماهی میباشد. در این مطالعه، تاثیر دمای انکوباسیون بر درصد لقاح، نرخ تخم گشایی و رشد در ماهی قرمز (Carassius auratus) بررسی شد. تخم کشی و اسپرم کشی با تزریق اواپریم و با روش تکثیر مصنوعی انجام شد. تخمها در چهار دمای ثابت (21، 24، 27 و 30 درجه سانتیگراد) با 3 تکرار برای هر تیمار دمایی لقاح داده شده، انکوباسیون شده و 40 روز در همان دماها پرورش یافتند. لاروها در همان آکواریومهایی که تفریخ شده بودند و تحت همان شرایط دمایی به مدت 40 روز رشد یافتند. نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری در درصد لقاح تخمهای انکوباسیون شده در دماهای مختلف مشاهده نشد اما بیشترین درصد لقاح (97%) در دمای 24 درجه سانتیگراد و کمترین درصد لقاح (94%) در دمای 21 درجه سانتیگراد دیده شد. بیشترین زمان لازم برای چشم زدگی و تخم گشایی در دمای 21 درجه سانتیگراد و کمترین زمان مورد نیاز در دمای 30 درجه سانتیگراد ثبت شد (05/0 P <). بالاترین درصد تخم گشایی (4/74%) در دمای 24 درجه سانتی گراد دیده شد و با افزایش دمای آب، درصد تخم گشایی کاهش یافت (05/0 P <). اگرچه تیمار دمایی 30 درجه سانتیگراد بیشترین رشد طولی، وزنی و نرخ رشد ویژه را نسبت به سایر تیمارهای دمایی نشان داد اما بالاترین میزان ناهنجاری (13%) نیز در این تیمار دیده شد. در مجموع، بهترین دمای انکوباسیون تخم ماهی قرمز دمای 24 درجه سانتیگراد و بهترین دما برای پرورش لارو دمای 27 درجه سانتیگراد است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی و بیوشیمی دریافت: 1399/6/27 | انتشار: 1399/2/1