Oraei F, Talebi M, Zorriehzahra S M J, Safari R, Hosseini S E. The Effect of Ethanolic Extract of Orange Peel on Chemical Properties and Sensory Evaluation of Huso huso Fillet. JFST 2021; 10 (1) :60-74
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-46668-fa.html
اورعی فرشته، طالبی مائده، ذریه زهرا سید محمد جلیل، صفری رضا، حسینی سید ابراهیم. اثر عصاره اتانولی پوست پرتقال بر خصوصیات شیمیایی و ارزیابی حسی فیله فیل ماهی(Huso huso). علوم و فنون شیلات. 1399; 10 (1) :60-74
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-46668-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران ، jalilzorriehzahra@gmail.com
3- پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر
چکیده: (2152 مشاهده)
پوست مرکبات یک منبع آنتیاکسیدانی طبیعی است و به کار بردن عصارههای طبیعی آن برای بهبود کیفیت ماهی در حال افزایش است. تاثیر عصاره پوست پرتقال بر خصوصیات شیمیایی و حسی فیله فیل ماهی هنگام نگهداری در یخچال (C◦1±4) بررسی شد. در این مطالعه فیلههای ماهی با محلولهای آبی عصاره اتانولی پوست پرتقال( حجمی/حجمی 5%) یا ( 5 میلی لیتر از عصاره در 100 میلی لیتر حلال) ، عصاره پوست پرتقال(حجمی/حجمی 6%) و عصاره پوست پرتقال(حجمی/حجمی 7%) به عنوان نگهدارندههای طبیعی به مدت 30 دقیقه مورد بررسی قرار گرفتند. نمونههای شاهد نیز به مدت30 دقیقه در آب مقطر غوطه ور شدند. نمونههای شاهد و تیمار شده با عصاره اتانولی پوست پرتقال بستهبندی گردید و به مدت 15 روز نگهداری شدند. سپس نمونهها در فواصل معین از نظر ویژگیهای شیمیایی اندازه گیریpH، اسید چرب آزاد(FFA)، پراکسید(PV)، تیوباربیتوریک اسید(TBA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N) و ارزیابی حسی (بافت، رنگ، بو و پذیرش کلی) مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل نتایج آزمونهای شیمیایی و ارزیابی حسی نشان دادند که عصاره پوست پرتقال سبب حفظ ویژگیهای خوب کیفی و افزایش زمان ماندگاری نمونههای ماهی، در طول نگهداری در دمای یخچال میشود. عصاره پوست پرتقال 7% و سپس عصاره پوست پرتقال 6% و 5% به طور معنیداری (01/0P<) سبب تأخیر اکسیداسیون و هیدرولیز چربی در نمونههای تیمار شده با عصاره شدند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی دریافت: 1399/7/16 | انتشار: 1400/1/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول