در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف فوکوئیدان بر رشد و پروفایل اسید چرب قزلآلای رنگینکمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 150 عدد ماهی (70/ ± 74/18 گرم) در 15 تانک فایبرگلاس (100 لیتر) توزیع گردیدند و به مدت 8 هفته با سطوح مختلف فوکوئیدان [صفر، 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد] غذادهی شدند. تفاوتهای معنیداری در بیشترین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن در گروههایی که بیشترین میزان فوکوئیدان را مصرف کردهبودند، به ثبت رسید (p<0.05). در صورتی که اختلافها در ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارهای آزمایش معنیدار نبودند (p>0.05) در انتهای دورهی پرورش از هر تکرار 3 عدد ماهی به صورت تصادفی جهت پایش اسیدهای چرب عضله نمونهبرداری شدند. میزانEPA ،DHA ،SFA ،MUFA ، اسیدهای چرب امگا3 (3-n)، نسبت 3-n به 6 -n و اسیدهای چرب اشباع نشده بسیار HUFA در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری را نشان ندادند (p>0.05)، در حالیکه میزانPUFAs و آراشیدونیک اسید در بین تیمارهای مختلف دارای تفاوت معنیدار بودند (p<0.05) و بالاترین نتایج ثبتشده به ترتیب در تیمار 2 و 1 درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه میتوان گفت که مصرف این نوع پلیساکارید در میزان بالا در جیره (1 و 2 درصد فوکوییدان) میتواند موجب بهبود عملکرد رشد و حفظ کیفیت اسیدهای چرب در عضله شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری و مهندسی شیلاتی دریافت: 1399/8/22 | انتشار: 1399/6/30