Farsimadan M, Roomiani L. Study of antioxidant activity of sea cucumber hydrolyzed protein (Holothuria leucospilota) and its effect on microbial and chemical properties of surimi of silver carp. JFST 2021; 10 (2) :259-271
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50263-fa.html
فارسی مدان مریم، رومیانی لاله. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی (Holothuria leucospilota) و تاثیر آن بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی سوریمی کپور نقرهای. علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (2) :259-271
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50263-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- دانشیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، l.roomiani@yahoo.com
چکیده: (1907 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی عملکرد آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی(Holothuria leucospilota) و تاثیر آن بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی سوریمی کپورنقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال بود. هضم آنزیمی عضله خیاردریایی با استفاده از آنزیم آلکالاز (5/1 درصد وزن ماده اولیه، 4 ساعت، دمای 55درجه سانتیگراد) انجام شد. سوریمی از فیله کپورنقرهای تهیه و به آن دو غلظت 5/0 و 1/0 میلیگرم بر کیلوگرم پروتئین هیدرولیزشده خیاردریایی اضافه شد. فعالیت آنتیاکسیدانی، پراکسید(PV)، بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N)، تیوباربیتوریک اسید(TBA)، pH، اسیدهای چرب فرار(FFA)، شمارش بار باکتریایی مزوفیل هوازی و باکتریهای سرمادوست در روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 انجام شد. میزان قدرت مهار رادیکالهای آزاد (DPPH) توسط پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی در دو غلظت 5/0 و 1/0 میلیگرم بر کیلوگرم به ترتیب 24/92 و 11/62 درصد بود که نسبت به آنتیاکسیدان تجاری BHT در همان غلظت مقدار بالاتری را نشان داد (p<0.05) میزان پراکسید در تیمار 1/0 میلیگرم بر کیلوگرم تا روز نهم و در تیمار 5/0 میلیگرم بر کیلوگرم تا روز دوازدهم در محدوده مجاز بود. نتایج بررسی TVB-N، TBA، FFA، بار باکتریایی مزوفیل هوازی و باکتریهای سرمادوست در هر دو تیمار و در روزهای بررسی از حد مجاز در نظر گرفته شده عبور نکرد. این مطالعه نشان داد پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی قادر به کنترل بار باکتریایی و فرآیند اکسیداسیون در سوریمی کپور نقرهای است. تیمارهای حاوی پروتئین هیدرولیزشده خیاردریایی نسبت به تیمار شاهد، توانستند ماندگاری سوریمی را 9 روز افزایش دهند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی دریافت: 1399/11/29 | انتشار: 1400/3/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول