دوره 10، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 251-258 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dordab T, Sourinejad I, Nazemi M. Antibacterial effect of the squalene extracted from the liver of the Persian Gulf spot tail shark Carcharhinus sorrah (Müller & Henle, 1839). JFST. 2021; 10 (2) :251-258
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50441-fa.html
درداب طاهره، سوری نژاد ایمان، ناظمی ملیکا. بررسی اثر ضد باکتریایی فرکشن حاوی ترکیب اسکوالین از کبد کوسه دم خالدار خلیج فارس Carcharhinus sorrah (Müller & Henle, 1839). نشریه علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (2) :251-258

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50441-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران ، i_sourinezhad@yahoo.com
3- پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
چکیده:   (119 مشاهده)
اسکوالین یک هیدروکربن تری ترپن غیراشباع و پیش­ساز کلسترول و استروئیدها در گیاهان و جانوران است که دارای پتانسیل آنتی­اکسیدانی می­باشد. هدف از مطالعه حاضر، جداسازی اسکوالین از کبد کوسه دم خالدار خلیج فارس Carcharhinus sorrah و بررسی فعالیت ضد‌ میکروبی آن بود. ابتدا عصاره­گیری از کبد با متانول70% انجام شد و سپس فرکشن حاوی اسکوالین توسط ستون کروماتوگرافی با سیلیکاژل جداسازی گردید. شناسایی اسکوالین در فرکشن­های استخراج شده از ستون سیلیکاژل با کروماتوگرافی لایه­نازک و کروماتوگرافی گازی همراه با طیف سنجی جرمی (GC-MS) صورت گرفت. خواص ضد ­باکتریایی اسکوالین شناسایی ­شده با استفاده از روش رقت لوله­ای به منظور تعیین حداقل غلظت مهار­کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. تشخیص نمونه­هایی از ترکیب اسکوالین استخراج­شده توسط GC-MS بیانگر تایید حضور اسکوالین در کبد کوسه ماهی مورد مطالعه در این تحقیق بود. بررسی خواص ضد ­باکتریایی نشان داد که اسکوالین رشد سویه­های باکتری­­های گرم­منفی Escherichia coli، Klebsiella pneumonia ، Vibrio harveyi و باکتری­های گرم­مثبت  Micrococcus roseusو Staphylococcus aureus را مهار می کند که بر این اساس می تواند برای تولید ترکیبات ضدمیکروبی جدید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
متن کامل [PDF 903 kb]   (42 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: زیست فناوری و نانوتکنولوژی
دریافت: 1399/12/6 | انتشار: 1400/3/8

ارسال پیام به نویسنده مسئول