Mousavi Z, Naseri M, Babaei S, Hosseini S M H, Shekarforoush S S. Effect of glutaraldehyde on poly-l-lysine release from gelatin film; extracted from Siberian sturgeon (Acipenser baerii, Brandt, 1869) skin. JFST 2021; 10 (3) :386-398
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-51680-fa.html
موسوی زهرا، ناصری محمود، بابایی صدیقه، حسینی سید محمد هاشم، شکرفروش سید شهرام. بررسی اثر گلوتارآلدئید بر رهایش پلیاللایزین از فیلم ژلاتین استخراج شده از پوست تاسماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, 1869). علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (3) :386-398
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-51680-fa.html
1- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
2- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، babaei.sedigheh@gmail.com
3- بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
4- بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
چکیده: (3139 مشاهده)
این پژوهش به منظور بررسی خواص مکانیکی و فیزیکی فیلمهای ژلاتین ماهی و تأثیر عامل شبکهساز گلوتارآلدئید بر کنترل رهایش عامل ضد میکروب پلیاللایزین طراحی و اجرا شد. در این پژوهش تهیه فیلم به روش کاستینگ (casting)انجام گرفت و به فیلم تهیه شده از ژلاتین ماهی، 05/%0 گلوتارآلدئید(glutaraldehyde) و 05/0% پلیاللایزین اضافه شد. نتایج نشان داد افزودن گلوتارآلدئید به فیلم ژلاتین ماهی موجب افزایش مقاومت کششی (80/6 مگاپاسکال)، کاهش حلالیت (51/38 %)، کاهش رطوبت (05/8 %)، کاهش نفوذپذیری به بخار آب (03/2 گرم، میلی متر/ساعت، میلیمتر مربع کیلو پاسکال)، افزایش تراکم و انسجام و ایجاد سطحی صاف و بدون خلل فرج با توجه به تصاویر SEM گردید. همچنین رهایش پلیاللایزین از بیوپلیمر حاوی کراسلینکر (crosslinker) یا عامل شبکهساز گلوتارآلدئید به دلیل ایجاد اتصالات عرضی و به دام افتادن آن، آهستهتر و مداومتر بود. با توجه به خصوصیات مکانیکی و فیزیکی فیلمهای تولید شده و پایداری و کنترل رهایش ترکیب ضدمیکروبی پلیاللایزین، بنظر میرسد فیلمهای حاوی 05/0 %عامل شبکهساز گلوتارآلدئید میتوانند در جهت ماندگاری محصولات فاسدشدنی پیشنهاد شوند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی دریافت: 1400/1/27 | انتشار: 1400/6/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول