دوره 5، شماره 4 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 110-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S M, adeli A. Prioritizing the effective factors on the behavior of fish consumers (case study: Sari city). JFST 2017; 5 (4) :99-110
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5169-fa.html
حسینی سید مهرداد، عادلی افشین. اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر رفتار مصرف‌کنندگان ماهی (مطالعه موردی: شهر ساری). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (4) :99-110

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5169-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (5844 مشاهده)
با توجه به نقش مصرف ماهی در تأمین سلامت غذایی جامعه و ضرورت افزایش سرانۀ مصرف، عوامل مؤثر بر رفتار مصرف‌کنندگان ماهی در شهر ساری اولویت‌بندی شد. به همین منظور تحقیقی میدانی با استفاده از پرسشنامۀ، روی 266 خانوار مصرف‌کننده ماهی صورت گرفت. ضمن تحلیل آمارهای توصیفی از طریق نرم‌افزار Spss19، تحلیل استنباطی آماره‌های ناپارامتریک نیز انجام شد. عواملی با نمرۀ میانگین بیش از 3، به‌عنوان اصلی‌ترین عوامل شناسایی شدند و از طریق آزمون فریدمن با احتمال (001/0>) رتبه‌بندی عوامل مؤثر انجام و اولویت‌ها مشخص شدند. کیفیت و تازگی، بهداشت محل فروش، خواص و ارزش غذایی، اطمینان از فروشنده، قیمت، نوع گونه ماهی، مزه، دسترسی، اندازه، تیغ و راحتی مصرف به‌ترتیب مهم‌ترین عوامل مؤثر در رفتار مصرف‌کنندگان ساروی هستند. اکثریت مصرف‌کنندگان (6/93 درصد) تمایلی به مصرف ماهیان بسته‌بندی (غیر کنسروی) نداشتند و در مقابل رغبت زیادی به مصرف ماهیان تازه نشان دادند. برنامه‌ریزی برای افزایش آگاهی مردم درباره بالا بردن قدرت تشخیص آنها در شناسایی ماهی تازه، نظارت دقیق بر عرضه‌کنندگان ماهی، کاهش هزینه‌های تولید ماهیان پرورشی به‌منظور کاهش قیمت عرضه، راه‌اندازی بازارهای خرده‌فروشی استاندارد برای دسترسی آسان و افزایش آگاهی مردم درباره ارزش غذایی ماهی، راهکارهای برنامه‌ریزان و فعالان عرصۀ صنعت شیلات و سلامت اجتماعی برای افزایش مصرف ماهی خواهد بود.
متن کامل [PDF 307 kb]   (2919 دریافت)    

دریافت: 1395/2/12 | انتشار: 1395/12/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.