mohammadi M, sarsangi aliabad H, mashaii N, bitaraf A, rajabipour F, hafeziyeh M. investigation of canola and cotton seed meal, and azolla substitution in Nile tilapia diet. JFST 2017; 6 (2) :75-93
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5627-fa.html
محمدی محمد، سرسنگی علی آباد حبیب، مشایی نسرین، بیطرف احمد، رجبی پور فرهاد، حافظیه محمود. بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (2) :75-93
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5627-fa.html
1- مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
2- کارشناس محقق
3- رییس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور و کارشناس محقق
4- کارشناس محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
5- کارشناس محقق مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
6- عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده: (8231 مشاهده)
شاخصهای رشد (WG و SGR)، کارایی غذا (FCR، FI و PI) و پروتئین (PER و PCE) ماهی تیلاپیای نیل انگشتقد (Oreochromis niloticus)بهطور همزمان در سه آزمایش طی 12 تیمار و هر یک با سه تکرار ارزیابی شد. تیمار شاهد و سطوح جایگزینی 25، 50، 75 و 100 درصد کانولا و 15، 25، 35 و 45 درصد پنبهدانه بهجای منابع پروتئینی گرانقیمت (پودر ماهی و سویا) و سطوح 13، 21 و 29 درصد آزولا بررسی شدند. میزان شاخصهای رشد، برداشت غذا و مصرف پروتئین در جیره شاهد بهطور معناداری بیشتر از تمامی جیرههای محتوای منابع پروتئین گیاهی بود (05/0p<). با افزایش میزان منابع پروتئین گیاهی به جیرهها، شاخصهای فوق در تمامی تیمارهای جایگزینی منابع پروتئین گیاهی کاهش معناداری نشان دادند. در ضریب تبدیل غذایی و شاخصهای کارایی پروتئین بین جیره شاهد و جیرههای حاوی کانولا (25 و 50 درصد جایگزینی)، پنبهدانه (15، 25 و 35 درصد جایگزینی) و آزولا (13 و 21 درصد) اختلاف معنادار مشاهده نشد (05/0p>). با توجه به نتایج بهنظر میرسد در تمامی اقلام غذایی بررسی شده نکته مشترک عدم خوشخوراکی غذا برای ماهیان تیلاپیا بود که بهدنبال آن کاهش برداشت غذا، پروتئین مصرفی و در نهایت رشد ایجاد شد. در صورت رفع مشکل خوشخوراکی خوراک میتوان انتظار داشت کنجاله کانولا و پنبهدانه بهترتیب تا سطوح 50 و 35 درصد جایگزینی و آزولا تا سطح 21 درصد جیره قابلیت استفاده در جیره غذایی دوره رشدی تیلاپیای نیل را داشته باشند.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1394/9/2 | انتشار: 1396/6/1