اثر ناپلیوس آرتمیا ارومیانا غنی شده با روغن بزرک بر رشد و بازماندگی لارو ماهی سورم Cichlasoma severum

نویسندگان
1 دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
2 دانشجوی کارشناسی ارشد، تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
3 استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
4 استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی، چابهار
چکیده
اثر ناپلیوس آرتمیا ارومیانا غنی شده با روغن بزرک در قالب طرح کاملاً تصادفی با دوتیمار غذایی (1) ناپلیوس آرتمیا و (2) ناپلیوس آرتمیای غنی شده با روغن بزرک در 3 تکرار (هر تکرار 80 قطعه لارو با میانگین وزنی 3 میلی گرم) بر رشد، بازماندگی و ترکیب اسید های چرب لاشه لارو ماهی سورم (Cichlasoma severum) ارزیابی شد. نتایج اولین زیست سنجی (18 روز پس از شروع آزمایش) نشان دهنده تفاوت معنادار (05/0>p) در بازماندگی بچه ماهیان تغذیه شده با تیمار یک (29/0±87/81%) نسبت به تیمار دو (62/1±83/68%) بود، ولی تفاوت معناداری در شاخصه های رشد مشاهده نشد (05/0p>). نتایج حاصل در پایان 18 روز دوم آزمایش تفاوت آماری معناداری را در شاخصه های رشد و میزان بازماندگی بین تیمار یک (09/1±82/97) و تیمار دو (34/1±16/91) نشان داد (05/0>p). نتایح همچنین نشان داد که این ماهی می تواند اسیدهای چرب خانواده 3n- را به EPA و DHA تبدیل کند.
کلیدواژه‌ها