Ramezanzade L, Hosseini S F, Akbari-Adergani B, Hasan Sajedi R, Yaghmur A. Evaluation of bioactive properties of peptide fractions from enzymatic hydrolysis of orangefin ponyfish (Leiognathus bindus). JFST 2022; 11 (2) : 1
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-60746-fa.html
رمضان زاده لیلا، حسینی سید فخرالدین، اکبری آدرگانی بهروز، حسن ساجدی رضا، یامور آنان. ارزیابی ویژگی های زیست فعالی فراکسیون های پپتیدی حاصل از هیدرولیز آنزیمی ماهی پنجزاری باله نارنجی (Leiognathus bindus). علوم و فنون شیلات. 1401; 11 (2) :106-122
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-60746-fa.html
1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.
2- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران. ، hosseinisf@gmail.com
3- مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران.
4- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
5- دانشکده داروسازی، دانشگاه کپنهاگ، کپنهاگ، دانمارک.
چکیده: (1971 مشاهده)
در این تحقیق، در ابتدا ماهی پنجزاری باله نارنجی (Leiognathus bindus) توسط آنزیم آلکالاز با نسبت آنزیم به سوبسترای 100:1 به مدت 300 دقیقه هیدرولیز و درجه هیدرولیز طی 5 ساعت اندازهگیری شد. همچنین نمونه هیدرولیز شده در زمان 240 دقیقه هیدرولیز توسط غشاهای الترافیلتر با وزنهای 3، 10 و 30 کیلودالتون جداسازی شد و 4 جزء پپتیدی بهدست آمد. در ادامه، خاصیت ضداکسیدانی (مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS) پروتئین هیدرولیز شده در زمانهای مختلف هیدرولیز و همچنین فراکسیونهای پپتیدی اندازهگیری شد. درجه هیدرولیز در زمان 240 دقیقه پس از هیدرولیز بالاترین میزان را به خود اختصاص داد (11/2± 43/55%). پروتئین هیدرولیز شده ماهی دارای مقدار بالایی از اسیدهای آمینه آبگریز بود (6/50%) که عامل ایجاد خاصیت ضداکسیدانی میباشند. نتایج مهار رادیکال DPPH نیز نشان داد که بالاترین میزان مهارکنندگی در زمان 240 دقیقه هیدرولیز مشاهده شد (46/1± 59/75%). همچنین، جزء پپتیدی با وزن مولکولی 10-3 کیلودالتون دارای خاصیت مهارکنندگی بالاتری نسبت به سایر فراکسیونها بود (96/2± 58/80% در غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر). بر اساس میزان مهار رادیکال آزاد ABTS، بالاترین میزان مهارکنندگی در زمان 240 دقیقه هیدرولیز با میزان 63/0± 54/50% گزارش شد. همچنین در بین همه اجزای پپتیدی، جزء پپتیدی با وزن مولکولی 10-3 کیلودالتون به طور معنیداری دارای قدرت مهارکنندگی بالاتری نسبت به سایر اجزای پپتیدی بود (درصد مهارکنندگی 44/0± 58/84% در غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر). نتایج این بررسی نشان داد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی ماهی پنجزاری باله نارنجی میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در فرمولاسیون غذاداروها مورد استفاده واقع گردد.
شمارهی مقاله: 1
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1401/1/21 | انتشار: 1401/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول