دوره 13، شماره 2 - ( 1403 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abeditabar Y, Ahmadifard N. The effect of sugarcane waste on the growth and some biochemical composition of Spirulina platensis. JFST 2024; 13 (2) :1-12
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-63082-fa.html
عابدی تبار یعقوب، احمدی فرد نصراله. تاثیر پساب نیشکر بر رشد و برخی ترکیبات بیوشیمیایی جلبک Spirulina platensis. علوم و فنون شیلات. 1403; 13 (2) :1-12

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-63082-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران، yaghobabedi94@gmail.com
2- دانشیار- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران، n.ahmadifard@urmia.ac.ir ، nasrollah@gmail.com
چکیده:   (395 مشاهده)
پساب­های کشاورزی حاوی مواد مغذی از جمله فسفات˓ نیترات و آمونیاک می­باشد که باعث آلودگی آب­های سطحی و زیرزمینی می­شوند. جلبکهای آب شیرین از جمله Spirulina با جذب این مواد مغذی می­تواند نقش مهمی در کاهش این نوع آلاینده­ها را ایفا کند. از طرف دیگر این نوع پسابها با داشتن مواد مغذی می­تواند به عنوان بستر جایگزین و ارزان قیمت کشت جلبک­ها مورد استفاده قرار گیرند.
 5 غلظت از پساب نیشکر (صفر، 25، 50 ، 75  و 100 درصد) همراه با محیط کشت زاروک تهیه شد و میزان رشد، رنگدانه­های فتوسنتزی، پروتئین، چربی و برخی از مواد معدنی جلبک Spirulina بعد از یک ماه کشت بررسی شد.
در غلظت­های بالای پساب (در تیمار 75  و 100 درصد پساب) رشد بسیار خوبی از جلبک Spirulina مشاهده شد. میزان کلروفیلa  در تیمار حاوی مقادیر بالای پساب نیشکر افزایش معنی­داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0 > p). مقادیر رنگدانه کل در تیمار 25 درصد پساب نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. حداکثر میزان کاروتنوئید کل در تیمار 50 درصد پساب به میزان 226± 1559 میلی­گرم بر لیتر بدست آمد که بیش از 2 برابر مقدار کاروتنوئید کل تیمار کنترل بود.براساس نتایج فوق می­توان بیان کرد که پساب نیشکر به عنوان محیط کشت ارزان قیمت قابلیت استفاده در کشت جلبک Spirulina را دارد. همچنین این جلبک با حذف مواد مغذی موجود در پساب باعث بهبود کیفیت آب و کاهش مخاطرات محیط زیستی آن می­شود.علاوه بر آن جلبک­های تولید شده قابلیت استفاده به عنوان غذای دام و آبزیان را دارا می ­باشد.  
 
متن کامل [PDF 1625 kb]   (200 دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1401/4/31 | انتشار: 1403/4/11

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.