hosseinpour M, jafari V, Abdolmajid A, Zendebodi A. The effect of probio-enzyme on digestive enzyme activity of whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei (Boone, 1931). JFST 2015; 4 (1) :33-41
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6669-fa.html
حسین پور محمد، جعفری ولی اله، حاجی مرادلو عبدالمجید، زنده بودی عباسعلی. تأثیر پروبیوآنزیم جیره بر فعالیت آنزیمهای هضمی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei). علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (1) :33-41
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6669-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- کارشناس تکثیر و پرورش پژوهشکده میگوی کشور
چکیده: (7758 مشاهده)
تأثیر یک مکمل پروبیوآنزیمی شامل 6 نوع آنزیم هضمی و 4 نوع باکتری پروبیوتیکی در چهار سطح صفر (شاهد)، 25/0، 5/0، و 1گرم در کیلوگرم جیره میگوی جوان وانامی ودر سه تکرار، باهدف سنجش استفاده همزمان باکتریهای پروبیوتیکی و آنزیمهای هضمی جیره بر فعالیت آنزیمهای گوارشی (روده) بررسی شد. در هر آکواریوم 15 قطعه میگو با میانگین وزنی (39/0±04/5) گرم بهطور تصادفی توزیع و به مدت 30 روز تغذیه شدند. نتایج در پایان دوره بیانگر تفاوترشد معنیدار )05/0(p <میگوی تغذیهشده با 5/0گرم مکمل نسبت به سایر تیمارها بود. همچنین، فعالیت آمیلاز و لیپاز بیشتری در تیمار5/0گرم مکمل نسبت به سایر گروهها مشاهده شد. از لحاظ فعالیت ویژه پروتئاز، تفاوت معنیداری )05/0(p < در تیمار 1گرم مکمل نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتایج نشان داد لزوماً با افزایش غلظت باکتریهای پروبیوتیکی و آنزیمهای هضمی مکمل، فعالیت همه آنزیمهای هضمی افزایش نمییابد. بنابر این، پروبیوتیک و آنزیم در غلظتهای معینی دارای تأثیر مثبت بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای هضمی میگو میباشد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1393/4/24 | انتشار: 1394/3/18