دوره 5، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 108-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani M R, Nikkhah M. Evaluation of antioxidant activity of protein hydrolysate from common kilka (Clupeonella cultriventris‌ caspia). JFST 2016; 5 (3) :95-108
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6931-fa.html
سلیمانی محمدرضا، حسینی سید فخرالدین، نیکخواه مریم. ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris‌ caspia). علوم و فنون شیلات 1395; 5 (3) :108-95

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6931-fa.html


1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (7546 مشاهده)
 پروتئین هیدرولیزشده کیلکای­معمولی با استفاده از آنزیم آلکالاز (با نسبت 1:100) در دمای 55 درجه سانتی­گراد وpH  5/8 در مدت 4 ساعت تهیه شد و درجه هیدرولیز و فعالیت ضداکسیدانی آن ارزیابی گردید. نتایج درجه هیدرولیز اندازه­گیری شده در فواصل زمانی 1، 2، 3 و 4 ساعت بیانگر افزایش درجه هیدرولیز با افزایش زمان بود. هم­چنین، ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی FPH به‌وسیله آزمون‌های DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی در 3 غلظت 1، 2 و 5 میلی­گرم در میلی­لیتر، بیانگر بالاترین خاصیت مهارکنندگی در غلظت 5 میلی­گرم به ترتیب شامل4/74%، 3/72% و 8/1 جذب در 700 نانومتر برای آزمون­های DPPH، ABTS و آزمون قدرت کاهندگی بوده است. بطور کلی، یافته­های این تحقیق پتانسیل کیلکا ماهیان را به عنوان منبعی از ضداکسیدان­های طبیعی برای کاربردهای غذایی مورد تاکید قرار می­دهد.
متن کامل [PDF 649 kb]   (1826 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1394/9/9 | انتشار: 1395/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.