سلیمانی محمدرضا، حسینی سید فخرالدین، نیکخواه مریم. ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (3) :95-108
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6931-fa.html
1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (8916 مشاهده)
پروتئین هیدرولیزشده کیلکایمعمولی با استفاده از آنزیم آلکالاز (با نسبت 1:100) در دمای 55 درجه سانتیگراد وpH 5/8 در مدت 4 ساعت تهیه شد و درجه هیدرولیز و فعالیت ضداکسیدانی آن ارزیابی گردید. نتایج درجه هیدرولیز اندازهگیری شده در فواصل زمانی 1، 2، 3 و 4 ساعت بیانگر افزایش درجه هیدرولیز با افزایش زمان بود. همچنین، ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی FPH بهوسیله آزمونهای DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی در 3 غلظت 1، 2 و 5 میلیگرم در میلیلیتر، بیانگر بالاترین خاصیت مهارکنندگی در غلظت 5 میلیگرم به ترتیب شامل4/74%، 3/72% و 8/1 جذب در 700 نانومتر برای آزمونهای DPPH، ABTS و آزمون قدرت کاهندگی بوده است. بطور کلی، یافتههای این تحقیق پتانسیل کیلکا ماهیان را به عنوان منبعی از ضداکسیدانهای طبیعی برای کاربردهای غذایی مورد تاکید قرار میدهد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/9/9 | انتشار: 1395/9/1