دوره 12، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 260-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, Hoseinifar S H, Sharifpour I, Ghelichpour M, Aghaei Moghaddam A, Hafezieh M. The Effect of Bacillus subtilis (IS02) Supplementation in the Diet of Juvenile Wild Common Carp, Cyprinus carpio, on Survival, Antioxidant and Ionic Characteristics, and Tissue Histology under Sudden Salinity Stress. JFST 2023; 12 (3) :243-260
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70152-fa.html
حسینی سید مرتضی، حسینی فر سید حسین، شریف پور عیسی، قلیچ پور ملیکا، آقایی مقدم عباسعلی، حافظیه محمود. بررسی اثر غنی سازی جیره با پروبیوتیک Bacillus subtilis (IS02) بر بقاء، شاخص های بیوشیمیایی و بافت شناسی بچه ماهی نورس کپور دریایی، Cyprinus carpio، در مواجهه با تنش اسمزی. علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (3) :243-260

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70152-fa.html


1- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان
2- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، hoseinifar@ut.ac.ir
3- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
4- گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه‌ تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1080 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی اثر افزودن Bacillus subtilis (IS02)   به جیره­غذایی بر بقاء، شاخص­های بیوشیمیایی و بافت­شناسی بچه­ماهی نورس کپور دریایی، Cyprinus carpio، در مواجهه با تنش شوری انجام شد. بچه­ماهی کپور (میانگین 1/1 گرم) به مدت 15 روز با جیره­های غذایی حاوی صفر (شاهد)، 108 × 5/2 (پرو-8) و 109 × 5/2 (پرو-9) cfu/g پروبیوتیک تغذیه و سپس به طور مستقیم به آب لب­شور منتقل و پس از 3 و 10 روز نمونه­گیری شدند. بقاء در همه تیمارها بالای 96 درصد بود. مقدار رطوبت و پتاسیم بدن تحت تاثیر زمان نمونه برداری بود به این ترتیب که مقدار رطوبت پس از تنش شوری به طور معنی­داری کاهش یافت ولی مقدار پتاسیم به طور معنی­داری افزایش یافت. سدیم بدن در تیمار پرو-8 در خلال تنش تغییر معنی­دار نداشت و تیمارهای پروبیوتیک مقدار کلراید کمتری نسبت به شاهد قبل و بعد از تنش شوری داشتند. افزودن پروبیوتیک به جیره باعث افزایش فعالیت گلوتاتیون ردوکتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، و غلظت گلوتاتیون احیائی شد در حالی که غلظت مالون دی­آلدهید را کاهش داد. پروبیوتیک باعث تجمع گلبول­های سفید در بافت کلیه شد. آسیب بافتی چشمگیر و مهمی در مقایسه با شاهد در آبشش و کلیه  بعد از تنش شوری مشاهده نشد. این تحقیق نشان می­دهد که کپور دریایی نورس توانایی تحمل انتقال مستقیم به آب دریای خزر را بدون غنی­سازی جیره با پروبیوتیک دارد. ولی، پروبیوتیک باعث تحریک ایمنی در کلیه، تقویت تنظیم یونی و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی در ماهی می شود که می تواند اثرات مفیدی در شرایط میدانی داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 1101 kb]   (496 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1402/4/8 | انتشار: 1402/7/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.