Shirood Najafi M, Abedian Kenari A. Effect of dietary fish meal replacing with rice protein concentrate on growth and body composition of Caspian kutum, (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901). JFST 2023; 12 (3) :224-242
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70311-fa.html
شیرود نجفی مجتبی، عابدیان کناری عبدالمحمد. اثر جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئین برنج بر رشد و ترکیب شیمیایی بدن بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901). علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (3) :224-242
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70311-fa.html
1- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، aabedian@modares.ac.ir
چکیده: (1175 مشاهده)
در این آزمایش از کنسانتره پروتئینی برنج به میزان صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد به جای پودر ماهی استفاده شد. بچه ماهیان سفید (میانگین وزن اولیه mg20±350) به صورت سه بار در روز به مدت 60 روز تغذیه شدند. بیشترین وزن نهایی(1020 میلی گرم) و افزایش وزن (670 میلی گرم) و کمترین FCR (5/1) در تیمار 50 درصد جایگزینی مشاهده شد که با بقیه تیمارها اختلاف معناداری داشت (P < 0/05) . میزان زنده مانی 100 درصد و اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود نداشت. هیچ گونه تفاوت معنی داری در ترکیب لاشه (رطوبت، پروتئین، لیپید و خاکستر) بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (P > 0/05). با افزایش میزان جایگزینی کنسانتره پروتئینی برنج از میزان n-3 کاسته شده و میزان n-6 افزایش یافت (05/0P< ). نسبت n-3 به n-6 تا سطح 25 درصد تغییر معنی داری نداشت ولی با افزایش سطح جایگزینی کاهش معنی داری نشان داد. میزان اسید آمینه کل با افزایش سطح کنسانتره تغییر معنی داری در بین تیمارها نداشت. یشترین مقدار اسیدهای آمینه ضروری مربوط به تیمار 25 درصد بود که با تیمارهای شاهد، 50، 75 و 100 درصد جایگزینی تفاوت معنی دار داشت. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که از کنسانتره پروتئین برنج می توان به عنوان یک جایگزین برای پودر ماهی تا سطح 50 درصد در جیره بدون تغییر معنی داری در رشد بچه ماهیان سفید استفاده نمود. البته کیفیت اسیدهای چرب لاشه در این سطح حفظ نشد و سطح 25 درصد وضعیت مناسبتری داشته است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1402/4/14 | انتشار: 1402/7/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول