دوره 12، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 334-322 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoumi S H, Adineh H, Harsij M, Jafariyan H, Gholipour Kanani H. Effects of garlic extract (Allium sativum) in the diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) reared in the recirculating aquaculture system: growth performance, immune response and water quality. JFST 2023; 12 (4) : 2
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70631-fa.html
معصومی سید حامد، آدینه حسین، هرسیج محمد، جعفریان حجت الله، قلی پور کنعانی حسنا. اثرات عصاره سیر (Allium sativum) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در سیستم بازگردشی آب: عملکرد رشد، پاسخ ایمنی و کیفیت آب. علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (4) :322-334

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70631-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.
2- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران. ، adineh.h@gmail.com
چکیده:   (153 مشاهده)
این تحقیق به منظور تعیین اثرات عصاره سیر به عنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت تنش آمونیاک انجام شد. تعداد کل 156 قطعه ماهی (میانگین وزن 65/1 ±89/18 گرم و طول­کل 52/0 ±27/12 سانتی­متر) در 12 مخزن 50 لیتری به مدت 60 روز (دوره اول: ۵۰ روز تغذیه با سطوح مختلف عصاره سیر) و (دوره دوم: 10 روز تحت تنش آمونیاکی با غلظت 024/0 میلی­گرم در لیتر) پرورش داده شدند. آزمایش شامل افزودن سطوح مختلف عصاره به غذای پایه به ترتیب 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد ( به­ترتیب شاهد، A1، A2 و A3) بود. عملکرد رشد در ماهیان تغذیه شده با مکمل عصاره سیر به­طور معنی­داری بیشتر از شاهد بود. ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی­داری داشت، به­طوری­که در تیمار A2 کمترین و در تیمار شاهد بیشترین مقدار به­دست آمد. غلظت­های پروتئین، ایمونوگلوبولین و کورتیزول به­طور معنی­داری تحت تاثیر سطوح مختلف سیر قرار گرفت. پایان دوره آزمایش، ماهی­ها در یک سیستم بازچرخش بسته آب به­مدت 24 ساعت نگهداری  شدند. نمونه­برداری از آب محیط پرورش هر 4 ساعت یکبار انجام شد. آمونیاک آب از ساعت ۱۶ تا ۲۴ آزمایش افزایش یافت. در پایان آزمایش (زمان 24) بیشترین میزان آمونیاک در تیمارA3  (43/0) بدست آمد. افزودن 1 تا 5/1 درصد عصاره سیر باعث بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان شد درحالی‌که در سیستم بازچرخشی کیفیت آب محیط پرورش در تیمار شاهد وضعیت بهتری داشت.


 
شماره‌ی مقاله: 2
متن کامل [PDF 784 kb]   (124 دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1402/4/29 | انتشار: 1402/10/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.