Tavvafi S, Hosseini S F, Hassan Sajedi R. Evaluation of antioxidant and antihypertensive properties of peptides from enzymatic hydrolysis of green tiger shrimp (Penaeus semisulcatus) processing wastes. JFST 2024; 13 (1) : 9
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-73737-fa.html
طوافی سارا، حسینی سید فخرالدین، حسن ساجدی رضا. سنجش خواص ضداکسیدانی و ضدفشار خون پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی ضایعات میگوی ببری سبز (Penaeus Semisulcatus). علوم و فنون شیلات. 1402; 13 (1) :522-534
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-73737-fa.html
1- گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، hosseinisf@gmail.com
3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده: (1111 مشاهده)
در مطالعه حاضر، ابتدا ضایعات میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) توسط آنزیم آلکالاز با نسبت آنزیم به سوبسترای 100:1، تحت شرایط بهینه دمایی (55 درجه سانتیگراد) وpH (7.5) به مدت 16ساعت تهیه شد و شاخص درجه هیدرولیز مورد بررسی قرار گرفت. همچنین نمونه هیدرولیز شده در زمان 300 دقیقه هیدرولیز توسط غشاهای الترافیلتراسیون با وزنهای 3، 10 و 30 کیلودالتون جداسازی شد و 4 جزء پپتیدی بهدست آمد. در ادامه، خاصیت ضداکسیدانی (مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS) و خاصیت ضد فشار خون پروتئین هیدرولیز شده و فراکسیونهای پپتیدی در غلظتهای مختلف اندازهگیری شد. درجه هیدرولیز طی 60 دقیقه اول پس از هیدرولیز بالاترین میزان را به خود اختصاص داد (95/0±86/31%). نتایج مهار رادیکال DPPH نیز نشان داد که بالاترین میزان مهارکنندگی برای نمونهی زیر 30 کیلودالتون در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر در حدود (15/0± 61/%69) بود. بالاترین میزان تخریبکنندگی رادیکال ABTS نیز برای نمونهی زیر 30 کیلودالتون در غلظت 2 میلیگرم بر میلیلیتر (15/0± 38/99%) مشاهده گردید. سنجش فعالیت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین I(ACE-I) نیز آشکار ساخت اگرچه همه نمونهها توانایی مهارکنندگی ACE را دارا بودند (فعالیت بازدارندگی بین 53-12%)، بیشترین میزان مهارکنندگی متعلق به جزء پپتیدی زیر30 کیلودالتون بود (53.23%). بطور کلی نتایج این بررسی نشان داد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز ضایعات میگوی ببری سبز میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در فرمولاسیون غذاداروها مورد استفاده واقع گردد.
شمارهی مقاله: 9
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1402/11/16 | انتشار: 1402/12/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول