Zare R, Abedian Kenari A. ٍEvaluation of Growth, body composition, physiological and immune parameters of Siberian sturgeon (Acipenser baerii) fed with lactic acid and probiotic Protexin dietary supplements. JFST 2024; 13 (2) :55-68
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-75009-fa.html
زارع رسول، عابدیان کناری عبدالمحمد. ارزیابی رشد, ترکیب بدن, شاخص های فیزیولوژیکی و ایمنی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) تغذیه شده با مکملهای غذایی اسید لاکتیک و پروبیوتیک پروتکسین. علوم و فنون شیلات. 1403; 13 (2) :55-68
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-75009-fa.html
1- تربیت مدرس
2- تربیت مدرس ، aabedian@modares.ac.ir
چکیده: (382 مشاهده)
استفاده از پروبیوتیک ها و اسیدهای آلی یک راه ایده آل و جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک ها در آبزی پروری است. در حال حاضر شناخت کافی از عملکرد مجزا و ترکیبی این افزودنی ها در غذای ماهیان خاویاری وجود ندارد. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی استفاده از مکمل های اسید لاکتیک و پروبیوتیک (پروتکسین) و ترکیب این دو در تغذیه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) است. از اینرو 160 قطعه ماهی سالم با میانگین وزن بدن36/0 ± 85/54 گرم به طور تصادفی به 4 گروه آزمایشی در 3 تکرار تقسیم شدند. ماهیان با چهار جیره غذایی شامل جیره غذایی شاهد یا بدون افزودنی (جیره 1)، جیره غذایی شاهد همراه با 2٪ اسید لاکتیک (جیره 2)، جیره شاهد همراه با ترکیب 2٪ اسید لاکتیک و 01/0 ٪ پروتکسین (جیره 3) و جیره غذایی شاهد همراه با 01/0 ٪ پروتکسین (جیره 4) تغذیه شدند. ماهی ها به مدت 9 هفته و سه بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند. در پایان آزمایش، پارامترهای رشد، فیزیولوژی و ایمنی ماهی سنجش شد. نتایج نشان داد اسید لاکتیک به تنهایی و هم در ترکیب با پروتکسین موجب افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه شد. ضریب تبدیل غذایی در تیمارهایی که اسید لاکتیک بصورت مجزا یا در ترکیب با پروتکسین استفاده شده بود کاهش یافت (05/0P <). میزان تلفات در تمام تیمارها در طول دوره آزمایش صفر بود. پروتئین لاشه تاسماهی سیبری در تیمارهای تغذیه شده با ترکیب اسید لاکتیک و پروتکسین نسبت به گروه های دیگر بهبود معنی داری داشت. (05/0P <). افزودن اسید و پروتکسین هم بطور مجزا و هم در ترکیب با هم موجب کاهش چربی لاشه شد (05/0P <). کمترین pH روده در تیمار تغذیه شده با اسید لاکتیک توام با پروتکسین و بیشترین آن در گروه شاهد مشاهده شد. همچنین، تعداد کل باکتری های اسیدلاکتیک موجود در روده ماهیان تغذیه شده با اسیدلاکتیک به همراه پروتکسین در مقایسه با باقی تیمارها افزایش معنی داری نشان داد (05/0P <). افزودن توام اسید لاکتیک با پروتکسین فعالیت لیزوزیم و کمپلمان خون ماهی را بطور معناداری افزایش داد (05/0P <). به طور کلی استفاده مجزا و ترکیبی اسید لاکتیک (2 درصد) با پروتکسین (01/0 %) در غذای ماهی سیبری موجب بهبود عملکرد این ماهی گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1403/2/19 | انتشار: 1403/4/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول