دوره 13، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 111-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarhadi S, sourinezhad I, Gozari M. Evaluation of antimicrobial activity of a combination of bacteria from farmed Pacific white shrimp Penaeus vannamei Boone, 1931, in vitro and in vivo phases. JFST 2024; 13 (3) :97-111
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-75199-fa.html
سرحدی سعیده، سوری نژاد ایمان، گذری محسن. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی ترکیبی از باکتریهای جداسازی شده از میگوهای پرورشی سفید غربی در فازهای برون تنی و درون تنی. علوم و فنون شیلات. 1403; 13 (3) :97-111

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-75199-fa.html


1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان ، i_sourinezhad@yahoo.com
3- پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
چکیده:   (710 مشاهده)
ارزیابی فعالیت ضد میکروبی باکتریهای موجود در اکوسیستم آبزی پروری نخستین مرحله از مطالعات غربالگری باکتریهای پروبیوتیک است. هدف از مطالعه حاضر دستیابی به باکتریهای روده میگوی پرورشی سفید غربی دارای فعالیت ضد میکروبی در مقابل باکتریهای بیماریزا در شرایط برون تنی و درون تنی بود. نمونه برداری از سایت های پرورش میگوی تیاب جنوبی و تیاب شمالی در 3 مرحله انجام شد. نتایج شمارش باکتریهای قابل کشت نشان داد در سایت تیاب جنوبی میانگین فراوانی تعداد باکتریها در نمونه های روده میگو از  CFU/gr 106 × 66/3 در مرحله نخست نمونه برداری به CFU/gr 106 × 63/4  در مرحله سوم رسید. با روند مشابهی، تغییرات این میزان در سایت تیاب شمالی از CFU/gr 106 × 16/4 تا CFU/gr 106 × 16/6 نوسان داشت. ارزیابی فعالیت ضد میکروبی باکتری های جداسازی شده (جدایه) با استفاده از روش انتشار از چاهک نشان داد بترتیب 9، 6، 4 و 3 جدایه در مقابل بترتیبV. alginolyticus ، V. harveyi ، V. parahaemolyticus و P. aeroginosa فعالیت ضد میکروبی نشان دادند. نتایج ارزیابی حداقل غلظت بازدارنده عصاره متابولیت های استخراج شده با استفاده از روش میکرودایلوشن نشان داد این میزان از  µg/ml312 تا  µg/ml 1250 متغیر بود. حداقل غلظت کشنده باکتریایی عصاره های مذکور در محدوده µg/ml312 تا  µg/ml 1250 ثبت شد. ترکیب عصاره جدایه های (INT 44+ IST 6)، (IST 34+ IST 6)، (IST 22+ IST 15) و (IST 22+ INT 66) فعالیت ضد میکروبی بالاتری نسبت به عصاره منفرد نشان داد.
متن کامل [PDF 2222 kb]   (438 دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت و بیماریهای آبزیان
دریافت: 1403/2/30 | انتشار: 1403/7/18

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.