اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، وحدت سعید وحدت، اروجلو محسن اروجلو. تاثیر متقابل زئولیت و سطوح شوری بر رشد و پارامترهای تولیدمثلی آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (3) :31-50
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-7835-fa.html
1- عضو هئیت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشجوی دکترا دانشگاه ارومیه
3- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته شیلات
چکیده: (8042 مشاهده)
اثر متقابل زئولیت جیره (سطوح صفر و 2 درصد) و سطوح مختلف شوری (80، 130 و 180 در هزار) در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×2 (6 تیمار) بر رشد و بازماندگی، عملکرد تولیدمثل و طول عمر مولدین Artemia franciscana در دو مرحله ناپلیوسی تا بلوغ و سپس از بلوغ تا مرگ بررسی شد. نتایج نشان داد که به غیر از تیمار فاقد زئولیت - شوری 180 در هزار، طول کل بدن آرتمیاهای زئولیت خورده در هفته سوم پرورش اختلاف معناداری با یکدیگر نشان نداد (05/0<P). با این حال آرتمیاهای زئولیت خورده در شوری 80 در هزار دارای طول بدن و طول فورکا بالاتری در مقایسه با سایر تیمارها بودند. ناپلیوسها در کلیه تیمارها در مدت 17 تا 23 روز به رسیدگی جنسی رسیدند (05/0<P). بازماندگی از مرحله ناپلیوسی تا بلوغ در گروههای تغذیه شده با زئولیت در مقایسه با گروههای فاقد زئولیت بالاتر بوده و بیشترین مقدار به طور معناداری در تیمار حاوی زئولیت - شوری 130 در هزار ثبت شد (05/0P<). طول دوره تولیدمثل و طول عمر مادهها با افزایش شوری آب کاهش یافت و این روند متاثر از نوع جیره نبود. میانگین تولید اولاد در گروههای زئولیت خورده در محدوده 1160-861 اولاد بوده و قابل مقایسه با گروههای فاقد زئولیت (741-604 اولاد) بود (05/0P<). میزان سیستزایی مادهها بین 35-20 درصد متفاوت بود. بر اساس نتایج، گنجاندن 2 درصد زئولیت در جیره در شوریهای بین 130-80 در هزار برای رشد ناپلیوسها تا مرحله بلوغ مناسبتر میباشد. همچنین، افزودن زئولیت به غذا با روند افزایشی در شوری آب از 80 به 180 در هزار برای بهبود عملکرد تولیدمثلی مولدین پیشنهاد میگردد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تکثیر و پرورش آبزیان دریافت: 1394/8/16 | انتشار: 1395/9/1