Ahmadi S, Soltani M, Shamsaei mehrjan M, Rajabi Islami H, Peyghan R. Comparison of Pediococcus acidilactici and Lactococcus lactis as probiotic on survival rate and some immunological parameters of
White leg shrimp (Litopenaeus vannamei). JFST 2016; 5 (3) :19-30
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-8766-fa.html
احمدی سارا، سلطانی مهدی، شمسایی مهرجان مهدی، رجبی اسلامی هومن، پیغان رحیم. مقایسه تاثیر پروبیوتیکهای Pediococcus acidilactici و Lactococcus lactis بر نرخ بازماندگی و برخی فاکتورهای ایمنی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (3) :19-30
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-8766-fa.html
1- مدرس حق التدریس
2- استاد برجسته گروه دامپزشکی دانشگاه تهران
3- استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم و تحقیقات
4- استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم وتحقیقات
5- استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران
چکیده: (9740 مشاهده)
تأثیر پروبیوتیکهای Pediococcus acidilactici و Lactococcus lactis بر نرخ بازماندگی و برخی فاکتورهای ایمنیمیگوی وانامی(L. vannamei) در یک دورهی پرورش 3 ماهه ارزیابی گردید. تیمارها شامل تیمار شاهد، تیمار پدیوکوکوس و تیمار لاکتوکوکوس بود که پروبیوتیکها در تیمارهای پروبیوتیکی، با دوز 10 به توان 9 در جیره غذایی استفاده شد. . نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیکها باعث افزایش نرخ بازماندگی گردید که بیشترین میزان در تیمار پدیوکوکوس و پس از آن لاکتوکوکوس بود (05/0P≤). بهترین عملکرد ایمنی در تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیکها مشاهده شد، فعالیت فنولاکسیداز، میزان پرتئین تام و گلوبولین همولنف در تیمارهای پروبیوتیکی دارای اختلاف معنیداری با تیمار شاهد بودند (05/0P≤)، در حالیکه دارای تاثیر قابل ملاحظهای بر فعالیت لیزوزیم نداشت (05/0P≥). در مجموع پروبیوتیک پدیوکوکوس بهترین عملکرد را در افزایش پاسخهای ایمنی و نرخ بازماندگی میگو نشان داد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تکثیر و پرورش آبزیان دریافت: 1394/2/16 | انتشار: 1395/9/1