Effect of alga chlorella vulgaris and yeast Saccharomyces cerevisiae, on growth, protein and total and free amino acid composition of rotifer Brachionus calyciflorus. JFST 2016; 5 (1) :1-14
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9410-fa.html
احمدی فرد نصراله، عابدیان کناری عبدالمحمد، احمدی احمد. اثر جلبک Chlorella vulgaris و مخمر Saccharomyces cerevisiae بر رشد، پروتئین و ترکیب اسیدهای آمینه کل و آزاد روتیفر Brachionus calyciflorus. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (1) :1-14
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9410-fa.html
1- هیئت علمی دانشگاه
2- عضوء هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
3- دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
چکیده: (9694 مشاهده)
اثر 3 تیمار غذایی، شامل جلبک Chlorella vulgaris در 2 غلظت 106 و 107 سلول در میلیلیتر و یک تیمار از مخمر Saccharomyces cerevisiae، بر رشد، پروتئین و پروفیل اسیدهای آمینه کل و آزاد روتیفر Brachionus calyciflorus پس از 10 روز تغذیه بررسی شد. نرخ رشد ویژه روتیفر تغذیه شده با جلبک نسبت به مخمر معنیدار بود (05/0 < P), ولی تفاوت معنیداری بین دو غلظت جلبک مشاهده نشد. حداکثر تراکم روتیفر (7/10±1790 تعداد در میلیلیتر) در غلظت بالای جلبک بهطور معنیداری (05/0 < P) بیش از غلظت پایین (1/41±525) و تیمار حاوی مخمر (1/2± 115) بود. میزان پروتئین در تیمار مخمر نسبت به تیمار غلظت پایین جلبک به طور معنی داری بیشتر بود (05/0 < P). مقادیر اسیدهای آمینه کل در تیمارهای مخمر، غلظت بالا و غلظت پایین جلبک بهترتیب 16± 66/250، 14± 82/198 و 10±15/112 میلیگرم بر گرم نمونه بود (05/0 < P). حداکثر و حداقل مقدار اسیدهای آمینه آزاد در روتیفر تغذیه شده با مخمر نانوایی (1/1± 77/8) و غلظت پایین جلبک (3/0 ±04/4) مشاهده شد (05/0 < P). بر اساس این تحقیق، روتیفر تغذیه شده با جلبک در مقایسه با مخمر میزان رشد بالاتری را نشان داد، ولی میزان پروتئین و اسیدهای آمینه در روتیفر تغذیه شده با مخمر نسبت به جلبک کلرلا بالاتر بود. همچنین در تیمار با غلظت بالای جلبک، میزان اسیدهای آمینه کل بدن افزایش نسبی نشان داد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1393/8/25 | انتشار: 1395/10/16