Effect of three probiotics (Lactobacillus plantarum, L. casei and Bacillus subtilis) on growth and survival of Artemia franciscana nauplii against pathogenic bacteria, Vibrio campbellii, in gnotobiotic condition. JFST 2016; 4 (4) :1-17
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9655-fa.html
احمدی فرد نصراله، توکمه چی امیر، مهرابی مسعود. اثر سه گونه باکتری پروبیوتیکی بر رشد و بقای ناپلی آرتمیا، Artemia fransiscana، در مواجهه با باکتری بیماریزای Vibrio campbellii. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (4) :1-17
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9655-fa.html
1- هیئت علمی دانشگاه
2- عضوء هیئت علمی دانشگاه ارومیه
3- دانشجو
چکیده: (10185 مشاهده)
تأثیر3 نوع پروبیوتیک (Lactobacillus plantarum، L.casei و Bacillus subtilis) بر رشد و بقای ناپلی آرتمیا،A. fransiscana، در مواجهه با باکتری بیماریزایVibrio campbellii در شرایط نوتوبیوتیک بررسی شد. تعداد 1560 عدد ناپلیوس بهطورمساویبه 78 لوله فالکون حاوی30 میلیلیتر آب اتوکلاو شده با شوری ppt 70 منتقل شدند. تیمارها شامل یک شاهد (جلبک دونالیلا) و 12 تیمار از 3 باکتری پروبیوتیکی (هرکدام با جایگزینیهای 25%، 50%، 75%، 100%) با 6 تکرار بود. در روز ششم میزان بقا، طول ناپلیها و شمارش پرگنه باکتریهای موجود در بدن ناپلیها بررسی شدند. مواجهه با باکتری V. campbellii در روز ششم انجام شد. بیشترین طول ناپلی در تیمار 25% باکتری L. plantarum و 75% جلبک دونالیلا مشاهده گردید(05/0p<). بیشترین میزان بقا در ناپلی پس از 24 و 48 ساعت مواجهه با باکتری V. campbellii در تیمار 100% باکتری L. plantarum و کمترین درصد بقا در تیمار 100% جلبک دونالیلا مشاهده شد. نتایج حاصل از شمارش پرگنه باکتریها در روز ششم اختلاف معناداری بین تیمارها نشان داد(05/0p<). بیشترین تعداد پرگنه در تیمارهای 100% باکتری B. subtilis و L. casei بود. کمترین تعداد پرگنه باکتریها در تیمارهای 25% باکتری L. plantarum و L. casei 75% جلبک دونالیلا مشاهده شد. نتایج نشان داد که استفاده از باکتری L. plantarum با جایگزینی 25% با جلبک دونالیلا عملکرد بهتری نسبت به باکتریهای L. casei و B. subtilis دارد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1394/4/6 | انتشار: 1394/12/1