گرمسیری الهام، رضائی مسعود، سفری پروا، باباخانی آریا. تعیین ویژگیهای ضد اکسیدانی عصاره جلبکهای قرمز گونه Hypnea hamulosa وGracilaria corticata خلیج فارس. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (3) :131-145
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9764-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
2- هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
3- هیات علمی دانشگاه گیلان
چکیده: (5725 مشاهده)
امروزه جایگزینی ضداکسیدانهای مصنوعی با ضداکسیدانهای طبیعی در صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفتهاست. جلبکها با منابع غنی ترکیبات ضداکسیدانی گزینه عالی برای این منظور خواهند بود. در این مطالعه اثر استفاده از آب و حلالهای آلی مختلف از جمله استون، اتانول و متانول با غلظت 50% بر میزان فنول کل و فعالیت ضداکسیدانی دو گونه جلبک قرمز Hypnea hamulosa و Gracilaria corticata خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفت. استخراج با استفاده از روش غوطه وری و با نسبت 1:20 جلبک به حلال صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که مخلوط آب و استن (1:1) دارای بیشترین ترکیبات فنولی (31/0 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی)، قدرت کاهندگی آهن (06/0 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی) و مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (11/76%) بود (05/0p< ). فعالیت ضداکسیدانی کل این عصاره (04/0 میلی گرم اسکوربیک اسید بر گرم پودر جلبکی) اختلاف معنیداری با عصاره اتانولی 50% و عصاره آبی نداشت (05/0<p). مقایسه دو گونه جلبکی نیز نشان داد که در تمامی فاکتورها به استثنای فعالیت ضداکسیدانی کل گونه جلبکی Gracilaria corticata دارای فعالیت ضداکسیدانی بالاتری بود (05/0p< ). بنابراین میتوان نتیجه گرفت که حلالها با قطبیتهای مختلف اثر معنیداری بر میزان فنول کل و فعالیت ضداکسیدانی دارند.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/6/22 | انتشار: 1396/9/30