1
کار شناس تغذیه انستیتو تحقیقات ماهیان خاویاری دکتر دادمان
2
کار شناس پژوهشی انستیتو بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری دکتر دادمان
3
مربی پژوهشی انستیتو بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان
4
رئیس بخش تکثیر و پروش انستیتو بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری دکتر دادمان
چکیده
آزمایشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی متعادل به روش فاکتوریل (4×4) با 4 سطح پروتئین (35، 40، 45 و 50 درصد) هر یک با 4 سطح کربوهیدرات به چربی (1/7، 1/4، 1/1 و 0/8) به مدت 108 روز بر رشد و ترکیب شیمیایی لاشه فیلماهی جوان (4/33±891/9 گرم) انجام شد. در پایان دوره آزمایش اختلاف معناداری در شاخصهای رشد (متوسط وزن و ضریب رشد ویژه) ماهیان تغذیه شده با جیرههای حاوی 35، 40 و 45 درصد پروتئین مشاهده نشد (0/05<P). در سطوح یکسان پروتئین با کاهش نسبت کربوهیدرات به چربی از 1/7 به 1/1 کارایی رشد (وزن نهایی و ضریب رشد ویژه) و راندمان غذا دارای اختلاف معنادار آماری نبودند (0/05<P). بیشترین پروتئین لاشه در ماهیان تغذیه شده از تیمارهای حاوی نسبت کربوهیدرات به چربی 0/8 و 1/4 مشاهده شد (0/05>P). همچنین بالاترین چربی لاشه در ماهیان تغذیه شده از نسبت کربوهیدرات به چربی 0/8 مشاهده گردید (0/05>P). مقایسه تیمارهای 1/4 و 1/1 نشان داد ماهیان تغذیه شده از تیمار 1/4 از مقادیر بالاتر NPU (درصد پروتئین خالص جذب شده) نسبت به ماهیان تغذیه شده از تیمار 1/1 برخوردار بودند (0/05>P). براساس نتایج حاصل میتوان اذعان کرد که جیره غذایی حاوی 35% پروتئین، 26% کربوهیدرات و 18% چربی با نسبت کربوهیدرات به چربی 1/4 جهت دستیابی به حداکثر رشد، در تغذیه فیلماهی 891 تا 2000 گرم نسبت به سایر تیمارها مطلوب تر میباشد.
سیدحسنی,میرحامد , محسنی,محمود , پور علی,حمید رضا و یزدانی ساد اتی,محمد علی . (1392). تاثیر سطوح پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در روند رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso). علوم و فنون شیلات, 2(1), 55-70.
MLA
سیدحسنی,میرحامد , , محسنی,محمود , , پور علی,حمید رضا , و یزدانی ساد اتی,محمد علی . "تاثیر سطوح پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در روند رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso)", علوم و فنون شیلات, 2, 1, 1392, 55-70.
HARVARD
سیدحسنی میرحامد, محسنی محمود, پور علی حمید رضا, یزدانی ساد اتی محمد علی. (1392). 'تاثیر سطوح پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در روند رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso)', علوم و فنون شیلات, 2(1), pp. 55-70.
CHICAGO
میرحامد سیدحسنی, محمود محسنی, حمید رضا پور علی و محمد علی یزدانی ساد اتی, "تاثیر سطوح پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در روند رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso)," علوم و فنون شیلات, 2 1 (1392): 55-70,
VANCOUVER
سیدحسنی میرحامد, محسنی محمود, پور علی حمید رضا, یزدانی ساد اتی محمد علی. تاثیر سطوح پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در روند رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso). علوم و فنون شیلات, 1392; 2(1): 55-70.