1
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
2
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
3
استادیار گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده
تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان و کیتوزان-ژلاتین بر کیفیت فیش فینگر کپور نقرهای هنگام نگهداری بررسی شد. فیش فینگرها به طور جداگانه در محلولهای پوششی کیتوزان 1% و کیتوزان 1%-ژلاتین 4% غوطهور و بستهبندی شدند. سپس جهت آزمایشهای شیمیایی (TBA، TVB-N، PV) و میکروبی (TVC و PTC) به مدت 30 روز در یخچال (C˚1±4) نگهداری شدند. کمترین میزان بازهای نیتروژنی فرار در نمونه پوشش داده شده با کیتوزان مشاهده شد درصورتی که میزان تیوباربیتوریک اسید تیمارهای پوشش داده شده تفاوت معنیداری نسبت به هم نداشتند (05/0>p). در بین نمونههای پوشش داده شده، پوشش کیتوزان به طور موثری باعث کاهش بار باکتریائی کل (TVC) و سرما دوست (PTC) گردید که این میزان کاهش در روز 12 به ترتیب برای TVC و PTC به اندازه 2/3 و log10 cfu/g 6/2 نسبت به شاهد بود. بدین ترتیب میتوان بیان نمود که فیش فینگرهای پوشش داده شده با محلول پوششی کیتوزان نسبت به پوشش کیتوزان-ژلاتین و نمونههای بدون پوشش موثرتر بود و 18 روز بر ماندگاری فیش فینگرها افزود
کلته,صونا , علیزاده دوغی کلائی,ابراهیم و یوسف الهی,مصطفی . (1393). تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات, 3(1), 45-55.
MLA
کلته,صونا , , علیزاده دوغی کلائی,ابراهیم , و یوسف الهی,مصطفی . "تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال", علوم و فنون شیلات, 3, 1, 1393, 45-55.
HARVARD
کلته صونا, علیزاده دوغی کلائی ابراهیم, یوسف الهی مصطفی. (1393). 'تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال', علوم و فنون شیلات, 3(1), pp. 45-55.
CHICAGO
صونا کلته, ابراهیم علیزاده دوغی کلائی و مصطفی یوسف الهی, "تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال," علوم و فنون شیلات, 3 1 (1393): 45-55,
VANCOUVER
کلته صونا, علیزاده دوغی کلائی ابراهیم, یوسف الهی مصطفی. تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات, 1393; 3(1): 45-55.