علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته (Pistacia vera) بر رشد و برخی خصوصیات بیوشمیایی و خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

نویسندگان
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
تأثیر پوسته پسته سبز در سطوح صفر، 5/1، 5/4، 5/13 و 27 درصد از وزن جیره بر عوامل رشد و خصوصیات بیوشیمیایی و خون‌ شناسی ماهی قزل ‌آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 58/0± 03/27 گرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و 3 تکرار و در هر تکرار 14 قطعه ماهی انجام شد. در پایان هشت هفته تغذیه، از هر تکرار 4 قطعه ماهی به  صورت تصادفی خون‌گیری شد. نتایج حاصل تفاوت معناداری (05/0>p) را در نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی تیمار27 درصد پوسته نسبت به دیگر تیمار­ها نشان داد. هیچ‌گونه اختلاف معناداری در خصوص مقدار آلبومین، گلوبولین، تریگلیسیرید و گلوتامیک اگزالواستیک ترنس آمیناز بین تیمار­ها مشاهده نشد. مقادیر پروتئین کل (15/0±76/2 گرم در دسی‌لیتر)، آنزیم لاکتات دهیدروژناز (26/44±2139 واحد بین‌المللی در لیتر)، آلکالین فسفاتاز (4/21±9/331 واحد بین‌المللی در لیتر)، گلوتامیک پیرویک ترنس آمیناز (82/17±407 واحد بین‌المللی در لیتر)، هموگلوبین (7/0±73/8 گرم در دسی‌لیتر) و درصد هماتوکریت (28/2±33/33) در ماهی تغذیه شده با جیره 27درصد در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف معناداری از خود نشان دادند (05/0>p). به‌طور کلی، استفاده از سطوح بالای پوسته پسته در جیره غذایی اثر نامطلوبی بر رشد و عوامل سلامتی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان داشت.
کلیدواژه‌ها