سمیّت سایپرمترین (cypermethrin)باغلظت 02/0 میکروگرم دز لیتر در ارتباط با شوری (صفر و ppt14) و دما (1±16 و 1±25 درجه سانتیگراد) در ماهی گورخری (Aphanius sophiae) برای مدت 14 روز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. با تغییر شوری و دما، تغییرات واضحی در بافت کبد مشاهده شد که رویهم افتادگی هپاتوسیتها، شکل نامنظم نوکلئوسها، تورم ابری، آتروفی، دژرسانس چربی، پیکنوزیز، نکروز کانونی، کاریولیز، تجمع سلولهای کوپفر، نکروز هپاتوسیتها و رکود صفرا از جمله تغییرات بود. نتایج نشان داد، با کاهش شوری و افزایش دما، سایپرمترین موجب تخریب بیشتر کبد ماهی میگردد.از اینرو، این ماهی به علت یکسان عمل نکردن در شرایط محیطی مختلف، نمیتواند شاخص زیستی مناسبی باشد و در صورت استفاده از این گونه برای ارزیابی سایپرمترین در اکوسیستمهای آبی، این شرایط محیطی نیز باید مد نظر قرار گیرند.
نصراله پورمقدم,مریم , پورباقر,هادی و ایگدری,سهیل . (1394). تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae). علوم و فنون شیلات, 4(1), 105-114.
MLA
نصراله پورمقدم,مریم , , پورباقر,هادی , و ایگدری,سهیل . "تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae)", علوم و فنون شیلات, 4, 1, 1394, 105-114.
HARVARD
نصراله پورمقدم مریم, پورباقر هادی, ایگدری سهیل. (1394). 'تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae)', علوم و فنون شیلات, 4(1), pp. 105-114.
CHICAGO
مریم نصراله پورمقدم, هادی پورباقر و سهیل ایگدری, "تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae)," علوم و فنون شیلات, 4 1 (1394): 105-114,
VANCOUVER
نصراله پورمقدم مریم, پورباقر هادی, ایگدری سهیل. تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae). علوم و فنون شیلات, 1394; 4(1): 105-114.