2
استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
3
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
اثرات تأخیر در سردسازی بر کیفیت سوریمی کپور معمولی بررسی شد. نمونههای ماهی پس از صید به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول بلافاصله، گروه دوم 3 ساعت و گروه سوم 6 ساعت بعد از صید در یخ قرار داده شدند. از تیمارهای مختلف سوریمی تهیه و بهمدت 15 روز در یخچال نگهداری شد و هر 3 روز یکبار آزمایشات شیمیایی (تیوباربیتوریک اسید TBA، مجموع بازهای نیتروژنی فرارTVB-N و pH) و آزمون میکروبی (باکتریهای کل TVC) بر روی نمونهها انجام شد. نتایج نشان داد که میزان TBA در نمونههای با 6 ساعت تأخیر، بهطور معنیداری بیش از نمونههای شاهد و نمونههای با 3 ساعت تأخیر بود. در تیمار شاهد میزان TBA تا روز دوازدهم افزایش و پس از آن کاهش یافت در حالی که در تیمار 6 ساعت تاخیر، تا پایان دوره روند افزایشی را نشان داد. میزان TVB-N در نمونههای یخگذاری شده با تاخیر، از روز سوم نگهداری و در تیمار شاهد در پایان دوره از حد مجاز بالاتر رفت. مقادیر pH در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نشان نداد، کمترین مقدار pH در طول دوره نگهداری (03/7) در تیمار 6 ساعت تأخیر و بیشترین مقدار pH (37/8) در تیمار شاهد ثبت گردید. میزان TVC در همه تیمارها در طول دوره افزایش یافت و بیشترین مقدار (log cfu/g 86/4) در تیمار 6 ساعت تاخیر ثبت شد. براساس نتایج بهدست آمده، تاخیر در یخگذاری ماهی کپور پس از صید باعث افت کیفیت سوریمی تولیدی از آن میشود.
انوشه,نرگس , حسینی,سید ولی و میرصادقی,حجت . (1394). اثر تاخیر در سردسازیِ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر کیفیت سوریمی تولید شده از آن. علوم و فنون شیلات, 4(2), 1-9.
MLA
انوشه,نرگس , , حسینی,سید ولی , و میرصادقی,حجت . "اثر تاخیر در سردسازیِ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر کیفیت سوریمی تولید شده از آن", علوم و فنون شیلات, 4, 2, 1394, 1-9.
HARVARD
انوشه نرگس, حسینی سید ولی, میرصادقی حجت. (1394). 'اثر تاخیر در سردسازیِ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر کیفیت سوریمی تولید شده از آن', علوم و فنون شیلات, 4(2), pp. 1-9.
CHICAGO
نرگس انوشه, سید ولی حسینی و حجت میرصادقی, "اثر تاخیر در سردسازیِ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر کیفیت سوریمی تولید شده از آن," علوم و فنون شیلات, 4 2 (1394): 1-9,
VANCOUVER
انوشه نرگس, حسینی سید ولی, میرصادقی حجت. اثر تاخیر در سردسازیِ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر کیفیت سوریمی تولید شده از آن. علوم و فنون شیلات, 1394; 4(2): 1-9.