علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

بررسی خاصیت ضدمیکروبی سیانوباکترهای جدا شده از تالاب انزلی

نویسنده
دانشیار پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی
چکیده
خاصیت ضد میکروبی هشت گونه جلبک سبز- آبی (سیانوباکتر) تالاب انزلی به دو روش تقطیر در خلاء و مکانیکی ساده بر روی چند گونه باکتری بررسی شد. نتایج نشان داد که گونه‌های جلبکی Anabaena sp.،Anabaena variabilis ، Anabaena flos-aquae وAphanizomenon flos-aquae برروی کاهش رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و گونه‌های Anabaena flos-aquae و .Anabaena oscillaroides بر روی کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی مؤثر بودند. رشد مخمر کاندیدا آلبیکانس تحت تأثیر جلبک‌هایAphanizomenon flos-aquae ،Anabaena variabilis ، و Anabaena sp2. به میزان زیادیکاهش یافت. از بین جلبک‌های مورد بررسی تنها Anabaena oscillaroides توانسترشد باکتری سودوموناس را کاهش دهد.
کلیدواژه‌ها