علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

تاثیر پریبیوتیک گروبیوتیک بر برخی شاخص های رشد، هماتولوژیک، بیوشیمیایی و ایمنی فیل‌ماهی (Huso huso) جوان

نویسندگان
1 موسسه تحقیقات شیلات ایران
2 گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3 گروه میکروبیولوژی، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری
چکیده
تاثیر پریبیوتیک گروبیوتیک در چهار سطح (0، 5/0، 1، 2 درصد جیره) روی برخی شاخص های رشد، هماتولوژیک، بیوشیمیایی و ایمنی فیل‌ماهی (Huso huso) جوان با میانگین وزنی 8/5±82/40گرم و در حوضچه های فایبرگلاس با تراکم 20 عدد ماهی در هر حوضچه در 3 تکرار بررسی شد. ‌ماهی به‌مدت 56 روز با سطوح مورد نظر غذادهی شدند. در انتهای دوره، برخی شاخص های رشد محاسبه و خونگیری از 36 عدد ماهی جهت سنجش شاخص های هماتولوژیک، بیوشیمیایی و ایمنی تیمارهای مختلف صورت گرفت. نتایج بیانگر تفاوت معنادار (05/0p<) بین سطوح 2% گروبیوتیک و تیمار شاهد در میزان شاخص های رشد، درصد نوتروفیل، میزان هماتوکریت، هموگلوبین و پروتئین تام سرم بود، ولی در سایر شاخص های هماتولوژیک و بیوشیمیایی ‌اختلاف معنی‌داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0p<). بنابراین استفاده از این مکمل خوراکی، جهت بهبود رشد و تحریک سیستم ایمنی فیل‌ماهی توصیه می شود.
کلیدواژه‌ها