1
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرکان
3
استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4
دانشجوی دکتری دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در این تحقیق فیلم دولایه آگار/ژلاتین به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید و ویژگیهای آن شامل نفوذپذیری نسبت به بخارآب، حلالیت در آب، درصد جذب رطوبت، خواص مکانیکی، و نیز ویژگیهای ظاهری مورد مطالعه و با فیلمهای زیستتخریبپذیر تک لایه آگار و ژلاتین مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نفوذپذیری نسبت به بخارآب در فیلم دولایه (g/msPa 10-10×25/3) بهطور معنیداری کمتر از فیلمهای آگار تک لایه (g/msPa 10-10×90/3) و ژلاتین (g/msPa 10-10×32/4) بود. همچنین افزایش میزان جذب نور UV در فیلم دولایه در مقایسه با فیلمهای تک لایه مشاهده شد. مقاومت به کشش در فیلم دولایه (8/10 مگا پاسکال) اگرچه بالاتر از ژلاتین تک لایه (86/2 مگا پاسکال) بود، ولی از فیلم تک لایه آگار (49/30 مگا پاسکال) کمتر بود (05/0P<). نتایج نشان میدهد که برخی خواص فیلمهای آگار و ژلاتین با تولید فیلم دولایه آگار/ژلاتین اصلاحشده و بهبود مییابد.
وجدان,اکبر , عادلی,افشین , اجاق,سید مهدی و عبدالهی,مهدی . (1394). ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی. علوم و فنون شیلات, 4(3), 133-147.
MLA
وجدان,اکبر , , عادلی,افشین , , اجاق,سید مهدی , و عبدالهی,مهدی . "ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی", علوم و فنون شیلات, 4, 3, 1394, 133-147.
HARVARD
وجدان اکبر, عادلی افشین, اجاق سید مهدی, عبدالهی مهدی. (1394). 'ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی', علوم و فنون شیلات, 4(3), pp. 133-147.
CHICAGO
اکبر وجدان, افشین عادلی, سید مهدی اجاق و مهدی عبدالهی, "ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی," علوم و فنون شیلات, 4 3 (1394): 133-147,
VANCOUVER
وجدان اکبر, عادلی افشین, اجاق سید مهدی, عبدالهی مهدی. ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی. علوم و فنون شیلات, 1394; 4(3): 133-147.