1
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورری و منابع طبیعی ساری
2
دانشیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
در این پژوهش از گوشت ماهی کپور سرگنده بهمنظور تهیه سوریمی استفاده شد و تأثیر 3 عامل مستقل آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی (5/0، 75/0 و 1 درصد)، نمک (0، 25/1 و 5/2 درصد) و دمای قوامیابی (35، 40 و 45 درجه سانتیگراد) بر ویژگیهای بافتی و رنگ سوریمی تهیه شده بررسی گردید. نتایج بهدست آمده نشان داد مقدار آنزیم 5/0 درصد بههمراه مقدار نمک 25/1 درصد و تیمار دمایی 45 درجه سانتیگراد بهعنوان تیمار بهینه عمل کرد. به عبارتی استفاده از 5/0 درصد آنزیم بدون کاهش چشمگیر در ویژگیهای بافتی نظیر سختی، بههم پیوستگی و کشسانی ژل سوریمی تولیدی به کاهش استفاده از نمک از مقدار 5/2 درصد به 25/1 درصد منجر شد. براساس نتایج، با افزایش مقدار آنزیم میزان ظرفیت نگهداری آب (WHC) بهطور معناداری کاهش یافت (05/0p<). از سویی دیگر با کاهش مقدار آنزیم و نمک شاخص سفیدی و روشنایی بافت ژل سوریمی افزایش یافت. تأثیر همزمان افزایش نمک و کاهش دمای قوامیابی منجر به افزایش معنادار عامل قرمزی (a*) شد (05/0p<). از سوی دیگر تأثیر آنزیم بهتنهایی بر مقدار زردی (b*) معنادار نبود درحالیکه تأثیر همزمان افزایش مقدار آنزیم و دما منجر به افزایش معنادار عامل b* شد (05/0p<).
جاوید,حمید و جعفر پور,سید علی . (1395). تأثیر آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی بر ویژگیهای بافتی سوریمی تهیهشده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis). علوم و فنون شیلات, 5(1), 43-67.
MLA
جاوید,حمید , و جعفر پور,سید علی . "تأثیر آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی بر ویژگیهای بافتی سوریمی تهیهشده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis)", علوم و فنون شیلات, 5, 1, 1395, 43-67.
HARVARD
جاوید حمید, جعفر پور سید علی. (1395). 'تأثیر آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی بر ویژگیهای بافتی سوریمی تهیهشده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis)', علوم و فنون شیلات, 5(1), pp. 43-67.
CHICAGO
حمید جاوید و سید علی جعفر پور, "تأثیر آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی بر ویژگیهای بافتی سوریمی تهیهشده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis)," علوم و فنون شیلات, 5 1 (1395): 43-67,
VANCOUVER
جاوید حمید, جعفر پور سید علی. تأثیر آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی بر ویژگیهای بافتی سوریمی تهیهشده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis). علوم و فنون شیلات, 1395; 5(1): 43-67.