علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

بهینه‌سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده از عضله ماهی مرکب (Sepia pharaonis) خلیج‌فارس به روش سطح پاسخ

نویسندگان
1 دانشگاه تربیت مدرس
2 دانشگاه
3 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
شرایط بهینه برای آنزیم آلکالاز جهت تولید پروتئین هیدرولیزشده ازعضله‌ ماهی مرکب ببری خلیج فارس با استفاده از فاکتورهای دما، نسبت آنزیم به سوبسترا، زمان و pH در 5 سطح و در قالب طرح مرکب مرکزی با آلفا برابر 2 در روش پاسخ سطح، بررسی شد. مدل دو جمله‌ای به‌دست آمده درسطح 99/99 درصد معنی‌دار بود و ضریب تعیین برابر 95/0، نسبت سیگنال به اختلال برابر 16/14 وعدم معنی‌داری فقدان تناسب نشان از کارائی خوب مدل برای پیشبینی بود. در نهایت شرایط بهینه با استفاده از نرم‌افزار Design Expert به‌صورت 19/8pH=، دمای 23/50، زمان 62/129 و درصد آنزیم 15/2 به‌دست آمد.
کلیدواژه‌ها