علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

الگوی الکتروفورزی پروتئین کل، پروتئین‌های غشای خارجی و لیپوپلی‌ساکاریدی باکتری Yersinia rukeri جدا شده از قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchys mykiss) از چند مزرعه کشور

نویسندگان
1 دانشجوی دکترای بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
2 دانشجوی دکترای بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
3 کارشناس آزمایشگاه مرکزی تحقیقات رستگار، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
4 استاد گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده
ویژگی­های مولکولی باکتریYersinia ruckeri شامل پروتئین سلول کامل، پروتئین­های غشای خارجی و لیپوپلی­ساکاریدی تعداد 34 ایزوله باکتری از مزارع قزل­آلای استان­های تهران، مازندران و زنجان با روش SDS-PAGEانجام شد. الگوی باندها برای پروتئین کل، پروتئین غشای خارجی و لیپوپلی­ساکارید تمامی جدایه­ها مشابه بود، به‌طوری که وزن مولکولی پروتئین­ کل برای تمام جدایه­ها اغلب کمتر از 100 کیلو دالتون و تراکم باندها در دامنه وزنی 100- 28 کیلو دالتون بود. بعلاوه، الگوی پروتئین­های اصلی غشای خارجی تمام جدایه­ها شامل دو باند با فاصله 35-28 کیلو دالتون و یک باند با فاصله 17–10 کیلودالتون بود ونیز باندهای فرعی با 75-48 و 28-17 کیلو دالتون بود. همچنین الگوی لیپوپلی­ساکاریدی برای همه جدایه ها از وزن مولکولی کمتر از 130 کیلو دالتون با بیشترین تراکم باندی در دامنه 100–28 کیلو دالتون قرار داشت. بر اساس این مطالعه، جدایه‌های ایرانی از کمترین تنوع هتروژنیسیتی برخوردارند که زمینه را برای ساخت واکسن تک ظرفیتی مورد نیاز فراهم می­آورد.
کلیدواژه‌ها