علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

اثر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum L.)بر فاکتورهای خون ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نویسندگان
1 فارغ التحصیل
2 استاد دانشکده منابع طبیعی
3 دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان
4 دانشیار دانشکده دامپزشکی
5 استادیار دانشکده دامپزشکی
چکیده
تأثیر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum) بر پاره‌ای فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون (RBC،Hb ، Hct، MCV، MCH، MCHC،WBC ، TP،CHO ، GLU،LDL ، HDL، Glb، TG، GOT، GPT، Alb، ALK، LDH) و فعالیت لیزوزیمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انگشت قد (8/1± 7/11 گرم) به‌صورت تصادفی در 5 تیمار و سه تکرار به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل غلظت‌های متفاوت از عصاره الکلی پوست انار (صفر (شاهد)، 50، 150، 300 و 600 میلی‌گرم بر کیلوگرم غذا) بود . در پایان دوره آزمایش، خونگیری و زیست سنجی انجام شد. نتایج تحقیق افزایش معنی‌داری را در برخی پارامترهای خونی مانند: Hb ،Hct و RBC در تیمارهای300 و600 میلی‌گرم نشان داد. میزان پروتئین کل سرم در تیمار‌های150، 300 و 600 میلی‌گرم تفاوت معنی‌داری را با سایر تیمار‌ها نشان داد (05/0>P). فعالیت لیزوزیمی در تمام تیمارهای حاوی عصاره پوست انار افزایش معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0>P). در کل، نتایج حاکی از بهبود پارامتر‌های هماتولوژیک و فعالیت لیزوزیمی ماهیان تحت تیمار با سطح 300 میلی‌گرم عصاره الکلی پوست انار بر کیلوگرم غذا می‌باشد.
کلیدواژه‌ها